Yhteydenotto

Haluamme perehtyä haasteisiinne ja ymmärtää tarpeenne. Jos tarvitset apua järjestelmien suunnitteluun, valmistukseen tai asennuksiin, ota rohkeasti yhteyttä. Keskustellaan siitä, miten voimme olla teille avuksi.

Tukipyyntö

Jätä yhteystietosi ja kerro missä voimme auttaa. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä.

Huoltotilaus

Täydennä tämä lomake lähettäessäsi laitteita huollettavaksi. Ilmoita yhteystietosi ja huoltoon lähetettävän laitteen tiedot sekä vikakuvaus ja palautusosoite tällä lomakkeella. Huoltotyöstä on aina sovittava ennakkoon asiakaspalvelun kanssa (p. 029 007 4410, asiakaspalvelu@elkome.com). Saat asiakaspalvelusta huoltotyönumeron, lisää se vikakuvaukseen ja myös lähetyksen päälle käsittelyn nopeuttamiseksi. Valitse myös oikea huoltotyötyyppi: huolto/takuu/kalibrointi/arvio.

Etusivu » 3D-paikannusjärjestelmä maaperän stabilointiin

3D-paikannusjärjestelmä maaperän stabilointiin

Elkome Systems Oy toimitti ALLU Stamix Oy:lle stabilointikoneen 3D-paikannusjärjestelmän. Järjestelmä toteutettiin yhteistyössä tytäryhtiöiden Elkome Softwaren ja Elkome Installaatioiden kanssa. Järjestelmässä hyödynnettiin Elkomen laajaa tuotevalikoimaa ajoneuvo- ja teollisuustietokoneista WLAN-tukiasemiin ja etähallintaratkaisuihin.

Maaperän kovettaminen sideaineella

Maaperää stabiloidaan rakennettaessa uusia tiestöjä, rautateitä ja rakennuksia. ALLU Stamixin tarjoama teknologia perustuu sideaineen syöttämiseen maaperään systemaattisesti tarkkaan valitulle alueelle. Sideaineen syöttämisen lisäksi stabilointikone sekoittaa sideainetta maaperässä ennalta määritetyn ajan, millä optimoidaan maaperän kovettuminen halutulla alueella.

Reaaliaikainen monitorointi ja ohjaus

Aikaisemmin ei ole kyetty määrittelemään sideaineen syöttö- ja sekoituskohtaa järjestelmän avulla, vaan se on ollut riippuvainen kuljettajan arvioinnista ja stabilointialueelle tehdyistä merkinnöistä. 3D-paikannusjärjestelmän ansiosta stabilointikoneen kuljettaja saa sekoittimen tarkat paikkatiedot muutaman senttimetrin tarkkuudella maanpinnan tasossa sekä syvyyssuunnassa. Laskenta-algoritmien perusteella tehtävä paikannus perustuu järjestelmässä käytettäviin satelliittipaikantimiin sekä anturointiin, kuten kallistuskulmatietoihin.

Kustannussäästöt ja laadukkaampi lopputulos

Järjestelmän laskenta tapahtuu kaivinkoneeseen asennetussa ajoneuvo-PC:ssä. Graafinen käyttöliittymä havainnollistaa työmaa-alueen ja työstettävät solut. Stabiloinnin ohjaukseen liittyvät parametrit syötetään järjestelmään kosketusnäytöltä. Järjestelmä kerää ja tallentaa myös tarvittavat tuotantotiedot raportointiin. ”Toteutettu järjestelmä säästää stabilointiprosessin materiaalikustannuksia ja käytettyä työaikaa. Näin prosessista saadaan kustannustehokkaampaa ja lopputuloksesta entistä laadukkaampaa", kertoo ALLU Stamix Oy:n toimitusjohtaja Ville Niutanen.

Etäyhteydet ja tietoturva tärkeä kilpailuetu

Järjestelmän etäyhteydet ja tietoturva on toteutettu 3G-yhteydellä toimivalla Secomea SiteManager -etähallintajärjestelmällä. SiteManager asennetaan työmaalle sijoitettavaan tukiasemakaappiin, joka mahdollistaa suojatun yhteyden luonnin työmaalla toimiviin työkoneisiin. Tukiasemana toimii pienikokoinen ja kustannustehokas UNO-teollisuustietokone. Langattoman 3G-etäyhteysratkaisun avulla kentällä toimivaa 3D-paikannusjärjestelmää ja kaikkia työkoneita voidaan käytännössä monitoroida ja kontrolloida mistäpäin maailmaa tahansa.

 

”Toteutettu järjestelmä säästää stabilointiprosessin materiaalikustannuksia ja käytettyä työaikaa. Näin prosessista saadaan kustannustehokkaampaa ja lopputuloksesta entistä laadukkaampaa"

Ville Niutanen - ALLU Stamix Oy

Elkomen tiimi valmiina auttamaan

Haluamme perehtyä haasteisiinne ja ymmärtää tarpeenne. Jos tarvitset apua järjestelmien suunnitteluun, valmistukseen tai asennuksiin, ota rohkeasti yhteyttä. Keskustellaan siitä, miten voimme olla teille avuksi.