Yhteydenotto

Haluamme perehtyä haasteisiinne ja ymmärtää tarpeenne. Jos tarvitset apua järjestelmien suunnitteluun, valmistukseen tai asennuksiin, ota rohkeasti yhteyttä. Keskustellaan siitä, miten voimme olla teille avuksi.

Tukipyyntö

Jätä yhteystietosi ja kerro missä voimme auttaa. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä.

Huoltotilaus

Täydennä tämä lomake lähettäessäsi laitteita huollettavaksi. Ilmoita yhteystietosi ja huoltoon lähetettävän laitteen tiedot sekä vikakuvaus ja palautusosoite tällä lomakkeella. Huoltotyöstä on aina sovittava ennakkoon asiakaspalvelun kanssa (p. 029 007 4410, asiakaspalvelu@elkome.com). Saat asiakaspalvelusta huoltotyönumeron, lisää se vikakuvaukseen ja myös lähetyksen päälle käsittelyn nopeuttamiseksi. Valitse myös oikea huoltotyötyyppi: huolto/takuu/kalibrointi/arvio.

Etusivu » Automaattinen varasto- ja kokoonpanolinja

Automaattinen varasto- ja kokoonpanolinja

Elkome suunnitteli Valtra Oy:lle automaattisen traktorin voimansiirtojen välivaraston ja esikokoonpanojärjestelmän. Kokonaistoimitukseen kuului järjestelmän valmistus, asennus, käyttöönotto ja käyttökoulutus. Projekti toteutettiin yhteistyössä Formia Vesme Oy:n kanssa.

Traktorien valmistus asiakaskohtaisesti

Yksilöllisesti räätälöityjä Valtra-traktoreita valmistetaan alansa edistyksellisimmässä tehtaassa Suolahdessa. Valtran nykyaikaiselle ja joustavalle tuotannolle on tyypillistä, että asiakas voi valita tilaamaansa traktoriin haluamansa varustelun aina etukuormaimesta mp3-soittimeen asti. Osat ovat standardiosia, mutta erilaisten varustelukombinaatioiden määrä on huima. Tämä asettaa suuria vaatimuksia sekä tuotannolle että tehtaan sisäiselle logistiikalle.

RFID- ja Bluetooth-tekniikkaa hyödyntäen

Valtralle toimitetun uuden välivarasto- ja esikokoonpanojärjestelmän avulla tuotanto pystyy mukautumaan tarvittaessa hyvin nopeasti ja joustavasti tuotannon muutoksiin. Järjestelmä pitää kirjaa jokaisesta voimansiirrosta muun muassa RFID-tekniikan avulla. Näin operaattori näkee yhdellä silmäyksellä välivarastossa olevien voimansiirtojen tyypin ja osaa pyytää järjestelmää tuomaan tuotantoon esikokoonpanolinjalle oikean voimansiirron juuri oikealla hetkellä. Varastoa ja esikokoonpanolinjaa palvelee joukko siirtovaunuja, joista osan ohjaus tapahtuu langatonta Bluetooth-tekniikkaa hyödyntäen.

"Järjestelmän ansiosta Valtran tuotanto on joustavaa ja toimii aikaisempaa tehokkaammin. Lisäksi tehtaan sisäinen logistiikka pyörii jouhevammin."

Valtra Oy

Elkomen tiimi valmiina auttamaan

Haluamme perehtyä haasteisiinne ja ymmärtää tarpeenne. Jos tarvitset apua järjestelmien suunnitteluun, valmistukseen tai asennuksiin, ota rohkeasti yhteyttä. Keskustellaan siitä, miten voimme olla teille avuksi.