Yhteydenotto

Haluamme perehtyä haasteisiinne ja ymmärtää tarpeenne. Jos tarvitset apua järjestelmien suunnitteluun, valmistukseen tai asennuksiin, ota rohkeasti yhteyttä. Keskustellaan siitä, miten voimme olla teille avuksi.

Tukipyyntö

Jätä yhteystietosi ja kerro missä voimme auttaa. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä.

Huoltotilaus

Täydennä tämä lomake lähettäessäsi laitteita huollettavaksi. Ilmoita yhteystietosi ja huoltoon lähetettävän laitteen tiedot sekä vikakuvaus ja palautusosoite tällä lomakkeella. Huoltotyöstä on aina sovittava ennakkoon asiakaspalvelun kanssa (p. 029 007 4410, asiakaspalvelu@elkome.com). Saat asiakaspalvelusta huoltotyönumeron, lisää se vikakuvaukseen ja myös lähetyksen päälle käsittelyn nopeuttamiseksi. Valitse myös oikea huoltotyötyyppi: huolto/takuu/kalibrointi/arvio.

Etusivu » Etäluettava dataloggeri mittaa lämpötilaa ja betonirakenteen kuivumista

Etäluettava dataloggeri mittaa lämpötilaa ja betonirakenteen kuivumista

Suomen Maastorakentajat Oy on erikoistunut vaativien rakennuskohteiden suunnitteluun ja toteutukseen. Yhtenä erikoisalueena on tuulivoiman rakentaminen. Elkome toimitti Suomen Maastorakentajille dataloggereita tuulivoimaloiden perustusten betonoinnin reaaliaikaiseen lämpötilanvalvontaan.

Etäluettava dataloggeri lämpötilanmittauksessa

Elkome toimitti Suomen Maastorakentajille Datataker DT82EM dataloggeri-mittauslaitteita tuulivoimaloiden perustusten lämpötilanvalvontaan ja tiedonkeruuseen. ”Etäluettava dataloggeri valittiin siksi, että tilaaja, urakoitsija ja betonitoimittaja voivat reaaliaikaisesti seurata eri puolilta Suomea lämpötilojen kehittymistä ja mahdollisiin ongelmatilanteisiin voidaan reagoida nopeasti”, kertoo työnjohtaja Seppo Nuorala Suomen Maastorakentajista.

Tuulivoimapuiston rakennusprojekti

Suomen Maastorakentajat Oy rakentaa infraa Ylivieskan Pajukosken tuulivoimapuistoon. Tuulivoimapuisto koostuu yhdeksästä tuulivoimalasta. Urakkaan sisältyy alueen tiestön ja tuulivoimaloiden perustusten tekeminen, Uusnivalan sähköaseman ja päämuuntajan rakentaminen sekä maakaapeliverkon rakentaminen sähköasemalta tuulipuistoon ja puistoalueella. Tuulivoimaloiden perustukset tehdään paikallavaluna ja yhteensä niihin menee betonia yli 7500 m3.

Betonin kuivumisen reaaliaikainen valvonta

Tuulivoimalan perustukset ovat massiivisen kokoisia ja niiden muodon vuoksi on tärkeää seurata lämpötilojen kehittymistä perustusten eri kohdissa. Perustukseen asennetaan lämpötila-antureita, joilla etäluettava dataloggeri mittaa betonin kuivumislämpötilaa koko prosessin ajan. Betonointia suunnitellessa on ennakkoon tehty laskelmia betonin lujuuden kehittymisestä eri lämpötiloissa. Jälkilaskennan kautta voidaan varmistaa betonin toteutunut lujuus ja varmistaa, että perustukset tulevat kestämään tuulivoimaloiden aiheuttaman rasituksen. Lisäksi talviaikana voidaan varmistaa, ettei betoni pääse lujuuden kehittymisen aikana jäätymään.

Suomen Maastorakentajat Oy – Vaativien kohteiden rakentaja

Suomen Maastorakentajat Oy on erikoistunut vaativien rakennuskohteiden suunnitteluun ja toteutukseen. Yhtenä erikoisalueena on tuulivoiman rakentaminen. Lisätietoja Suomen Maastorakentajat Oy:sta antaa Aarno Oinonen, 0400 490 551, aarno.oinonen@maastorakentajat.fi.

”Etäluettava dataloggeri valittiin siksi, että tilaaja, urakoitsija ja betonitoimittaja voivat reaaliaikaisesti seurata eri puolilta Suomea lämpötilojen kehittymistä ja mahdollisiin ongelmatilanteisiin voidaan reagoida nopeasti”.

Seppo Nuorala
Suomen Maastorakentajat Oy

Datataker DT8

Elkomen tiimi valmiina auttamaan

Haluamme perehtyä haasteisiinne ja ymmärtää tarpeenne. Jos tarvitset apua järjestelmien suunnitteluun, valmistukseen tai asennuksiin, ota rohkeasti yhteyttä. Keskustellaan siitä, miten voimme olla teille avuksi.