Yhteydenotto

Haluamme perehtyä haasteisiinne ja ymmärtää tarpeenne. Jos tarvitset apua järjestelmien suunnitteluun, valmistukseen tai asennuksiin, ota rohkeasti yhteyttä. Keskustellaan siitä, miten voimme olla teille avuksi.

Tukipyyntö

Jätä yhteystietosi ja kerro missä voimme auttaa. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä.

Huoltotilaus

Täydennä tämä lomake lähettäessäsi laitteita huollettavaksi. Ilmoita yhteystietosi ja huoltoon lähetettävän laitteen tiedot sekä vikakuvaus ja palautusosoite tällä lomakkeella. Huoltotyöstä on aina sovittava ennakkoon asiakaspalvelun kanssa (p. 029 007 4410, asiakaspalvelu@elkome.com). Saat asiakaspalvelusta huoltotyönumeron, lisää se vikakuvaukseen ja myös lähetyksen päälle käsittelyn nopeuttamiseksi. Valitse myös oikea huoltotyötyyppi: huolto/takuu/kalibrointi/arvio.


    Elkome » Etäyhteys suljetussa lähiverkossa olevaan tietokoneeseen
    Pilvi

    Etäyhteys suljetussa lähiverkossa olevaan tietokoneeseen

    Tietoturvallisen etäyhteyden muodostaminen suljetussa lähiverkossa olevaan tietokoneeseen onnistuu helposti Secomea-etäyhteyden avulla. Tässä ohjeessa kerromme, miten se tehdään.

    Etäyhteys tietokoneeseen tai palvelimeen

    Suljetussa lähiverkossa olevaan tietokoneeseen tai palvelimeen on joskus tarve ottaa etäyhteys internetin kautta. Palvelimella voi olla tiedostoja, joita halutaan hakea, tai tietokoneessa ajettavan ohjelmiston asetuksia halutaan muuttaa. Myös erilaisten ylläpitotoimintojen tekeminen vaatii etäyhteyden koneeseen.

    SiteManager-etäyhteysreititin lähiverkossa

    Secomean etäyhteysjärjestelmällä voidaan muodostaa tietoturvallinen etäyhteys suljetussa lähiverkossa olevaan tietokoneeseen monella eri tavalla. Lähiverkkoon voidaan asennetaan Secomea SiteManager -etäyhteysreititinlaite, joka sisältää valmiit agentit erilaisia etäyhteyksiä varten. Agentille määritellään kohdekoneen IP-osoite. Agentti pitää sisällään tiedon siitä, mikä tai mitkä portit pitää avata yhteyttä varten.

    SiteManager-etäyhteysohjelmisto tietokoneessa

    Linux- ja Windows-tietokoneille on saatavilla SiteManager Embedded -etäyhteysohjelmisto, jolla edellä mainittua SiteManager-reititinlaitetta ei tarvita lainkaan. Jos tietokoneella on turvallinen pääsy internetiin palomuurin läpi, SiteManager Embedded -etäyhteysohjelmisto on edullinen ratkaisu tietoturvallisten yhteyksien muodostamiseen.

    Yhteystavat eri tarpeisiin

    Secomea-etäyhteysjärjestelmä perustuu SiteManager-reititinlaitteeseen tai -ohjelmistoon määriteltäviin agentteihin. Agenttien käyttäminen mahdollistaa sen, että eri käyttäjille voidaan antaa erilaisia oikeuksia etäyhteyden muodostamiseen.

    Tietylle käyttäjäryhmälle voidaan antaa oikeus etäkohteessa olevien tietojen katselemiseen www-selaimella. Tietylle asiantuntijalle voidaan taas sallia Remote Desktop -yhteys palvelimeen. Jos tietokoneella ajetaan jo jotain ohjelmaa, jonka käyttöliittymään halutaan seurata, kannattaa yhteys muodostaa VNC:llä tai TeamViewerillä Secomean tietoturvallisen yhteyden kautta. TeamViewerin asetuksista pitää valita pelkkä LAN-tila. Tiedostojen hakemiseen FTP-palvelimelta on oma agenttinsa. Linux-koneisiin voidaan ottaa yhteys SSH-protokollalla käyttäen tälle omaa agenttia.

    Agenttien käyttäminen mahdollistaa yhteyksien määrittelemisen ilman tarkkaa tietoa siitä, mitä portteja kutakin protokollaa varten pitää avata. Jokaiseen agenttiin voidaan kuitenkin määritellä lisäportteja, joten asiantuntevan käyttäjän ei tarvitse välttämättä määritellä kaikkiin eri tarpeisiin omaa agenttia.

     

     

    Elkomen tiimi valmiina auttamaan

    Haluamme perehtyä haasteisiinne ja ymmärtää tarpeenne. Jos tarvitset apua järjestelmien suunnitteluun, valmistukseen tai asennuksiin, ota rohkeasti yhteyttä. Keskustellaan siitä, miten voimme olla teille avuksi.