Yhteydenotto

Haluamme perehtyä haasteisiinne ja ymmärtää tarpeenne. Jos tarvitset apua järjestelmien suunnitteluun, valmistukseen tai asennuksiin, ota rohkeasti yhteyttä. Keskustellaan siitä, miten voimme olla teille avuksi.

Tukipyyntö

Jätä yhteystietosi ja kerro missä voimme auttaa. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä.

Huoltotilaus

Täydennä tämä lomake lähettäessäsi laitteita huollettavaksi. Ilmoita yhteystietosi ja huoltoon lähetettävän laitteen tiedot sekä vikakuvaus ja palautusosoite tällä lomakkeella. Huoltotyöstä on aina sovittava ennakkoon asiakaspalvelun kanssa (p. 029 007 4410, asiakaspalvelu@elkome.com). Saat asiakaspalvelusta huoltotyönumeron, lisää se vikakuvaukseen ja myös lähetyksen päälle käsittelyn nopeuttamiseksi. Valitse myös oikea huoltotyötyyppi: huolto/takuu/kalibrointi/arvio.

Etusivu » Hajuhaittojen paikannus kaasuloggereilla

Hajuhaittojen paikannus kaasuloggereilla

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY vastaa pääkaupunkiseudun vesijohto- ja jätevesiverkoston rakentamisesta ja ylläpidosta. HSY käyttää Elkomen toimittamia H2S-kaasuloggereita viemärihajuhaittojen paikantamiseen jätevesiverkostossa.

Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä HSY vastaa pääkaupunkiseudun vesijohto- ja jätevesiverkoston rakentamisesta ja ylläpidosta. Pääkaupunkiseudun viemäriverkoston kokonaispituus on noin 4900 kilometriä. Siitä jäte- ja sekavesiviemäreitä on noin 2700 kilometriä ja hulevesiviemäreitä noin 2200 kilometriä.

Jätevedenpumppaamot

Jätevesiviemäröinti pyritään suunnittelemaan siten, että jätevesi virtaisi jätevedenpuhdistamolle painovoiman avulla. Maaston korkeuseroista johtuen se ei kuitenkaan aina ole mahdollista, vaan tällöin tarvitaan jätevedenpumppaamoita.

Pääkaupunkiseudulla on yli 500 jätevedenpumppaamoa ja ne sijaitsevat usein asutuskeskusten lähellä. Joskus pumppaamot saattavat aiheuttaa hajuhaittaa lähiympäristöönsä. Asukkaiden antama palaute hajuhaitoista on tärkeää, kun arvioidaan hajunkäsittelyjärjestelmien rakentamista ja toimintatasoa.

Kaasuloggerit hajuhaittojen selvityksessä

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY käyttää Elkomen toimittamia H2S-kaasuloggereita viemärihajuhaittojen paikantamiseen jätevesiverkostossa. Hajuilmoituksen saatuamme teemme rikkivetymittauksen, jos hajun kulkureitti esimerkiksi kiinteistöön ei muuten selviä.

Usein käy niin, että hajua ei enää ole havaittavissa, kun kohteeseen ilmoituksen perusteella mennään. Tällaisissa tapauksissa viemärikaivoihin sijoitetaan kaasuloggereita. Kaasuloggerien keräämien mittaustietojen avulla saamme pidemmältä ajalta varmaa tietoa siitä, miten hajut kulkeutuvat verkostossa, kuinka korkeita H2S-pitoisuudet ovat ja kuinka usein hajua esiintyy. Elkomen toimittamien kaasuloggerien avulla olemme saaneet selvitettyä jo useita hajuongelmia, kertoo Eeva Huhtanen HSY:ltä.

"Elkomen toimittamien kaasuloggerien avulla olemme saaneet selvitettyä jo useita hajuongelmia."

Eeva Huhtanen - HSY

Odalog RTX family

Elkomen tiimi valmiina auttamaan

Haluamme perehtyä haasteisiinne ja ymmärtää tarpeenne. Jos tarvitset apua järjestelmien suunnitteluun, valmistukseen tai asennuksiin, ota rohkeasti yhteyttä. Keskustellaan siitä, miten voimme olla teille avuksi.