Yhteydenotto

Haluamme perehtyä haasteisiinne ja ymmärtää tarpeenne. Jos tarvitset apua järjestelmien suunnitteluun, valmistukseen tai asennuksiin, ota rohkeasti yhteyttä. Keskustellaan siitä, miten voimme olla teille avuksi.

Tukipyyntö

Jätä yhteystietosi ja kerro missä voimme auttaa. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä.

Huoltotilaus

Täydennä tämä lomake lähettäessäsi laitteita huollettavaksi. Ilmoita yhteystietosi ja huoltoon lähetettävän laitteen tiedot sekä vikakuvaus ja palautusosoite tällä lomakkeella. Huoltotyöstä on aina sovittava ennakkoon asiakaspalvelun kanssa (p. 029 007 4410, asiakaspalvelu@elkome.com). Saat asiakaspalvelusta huoltotyönumeron, lisää se vikakuvaukseen ja myös lähetyksen päälle käsittelyn nopeuttamiseksi. Valitse myös oikea huoltotyötyyppi: huolto/takuu/kalibrointi/arvio.

Etusivu » Kestävät ajoneuvotietokoneet pyöräkuormaajissa

Kestävät ajoneuvotietokoneet pyöräkuormaajissa

Elkome toimitti Seepsula Oy:lle ajoneuvotietokoneita pyöräkuormaajiin. Vaatimuksena oli laitteiden ehdoton toiminta vaativissa ympäristöolosuhteissa. Järjestelmän tavoitteena oli tehostaa tuotantoa sekä parantaa asiakaspalvelun nopeutta ja laatua.

Tuusulassa toimiva Seepsula Oy toimittaa kiviainestuotteita pääkaupunkiseudulle. Seepsula Oy:n kiviainestehdas on palkittu Suomen työturvallisimpana murskauslaitoksena jo kolmena vuotena peräkkäin. Seepsula Oy onkin Suomen ehdotonta kärkeä uusien innovaatioiden suunnittelussa ja käyttöönotossa kiviainesteollisuudessa.

Reaaliaikainen toiminnanohjaus

Seepsula Oy kehitti toiminnanohjausta ja siirtyi murskausasemilla reaaliaikaiseen tilaustenkäsittelyyn myös pyöräkuormaajissa. Jokaiseen pyöräkuormaajaan asennettiin ads-tec VMT -ajoneuvotietokoneet. Ajoneuvotietokonetta käytetään tilaustietojen kirjaamiseen sekä reaaliaikaiseen toiminnanohjaukseen. Tavoite oli tehostaa tuotantoa sekä parantaa asiakaspalvelun nopeutta ja laatua.

Kestävyys ja käytettävyys

Käyttöolosuhteet pyöräkuormaajissa ovat erittäin vaativat. Ympäristössä on aina tärinää ja pölyä. Laite on altis kolhuille ja lisäksi kuormaajia käytetään ympäri vuoden. Hytin ovi voi olla kovillakin pakkasilla auki, jolloin lämpötilamuutosten lisäksi laitteen pitää kestää myös roiskevettä ja lunta. Tietokoneen näytön pitää olla laadukas sekä kuvan että kosketustoimintojen osalta. Auringonvalosta aiheutuvat heijastukset eivät saa haitata luettavuutta ja kosketusnäytön käytön pitää olla luontevaa.

Asennuksen haasteet

Ajoneuvotietokoneen pitää olla kuljettajan käsillä jatkuvasti, mutta se ei saa haitata työskentelyä. Yksi haaste olikin laitteiston kiinnittäminen pyöräkuormaajaan heikentämättä hytin rakennetta. Kiinnitys piti selvittää jokaiseen eri merkkiseen ja malliseen pyöräkuormaajaan erikseen.

Tietokoneen pitää toimia kuljettajan työpäätteenä, mutta olla myös asiakkaan käytettävissä tilausten hyväksymiseen. Tietokoneelle suunniteltiin asiakkaan tarpeisiin soveltuva teline, jossa laite kääntyy tarvittaessa hytin ulko-ovelle. Näin asiakas voi käydä allekirjoittamassa tilauksen vastaanoton laitteen kosketusnäytölle.

Yhteistyöllä paras lopputulos

Elkome osallistui järjestelmän laitevalintoihin ja asennustelineiden suunnitteluun. Oikeilla laitevalinnoilla projekti toteutettiin kiireellisestä aikataulusta huolimatta onnistuneesti. ”Kilpailutilanteessa pitää aina pystyä toimimaan joustavammin ja paremmin. Pyöräkuormaajien PC-järjestelmä toimii erittäin tehokkaasti ja luotettavasti. Järjestelmä tehostaa tuotantoamme ja parantaa asiakaspalvelumme laatua merkittävästi”, Karl Sjöblom, kehitysjohtaja Seepsula Oy.

”Kilpailutilanteessa pitää aina pystyä toimimaan joustavammin ja paremmin. Pyöräkuormaajien PC-järjestelmä toimii erittäin tehokkaasti ja luotettavasti. Järjestelmä tehostaa tuotantoamme ja parantaa asiakaspalvelumme laatua merkittävästi”

Karl Sjöblom - Seepsula Oy

Elkomen tiimi valmiina auttamaan

Haluamme perehtyä haasteisiinne ja ymmärtää tarpeenne. Jos tarvitset apua järjestelmien suunnitteluun, valmistukseen tai asennuksiin, ota rohkeasti yhteyttä. Keskustellaan siitä, miten voimme olla teille avuksi.