Yhteydenotto

Haluamme perehtyä haasteisiinne ja ymmärtää tarpeenne. Jos tarvitset apua järjestelmien suunnitteluun, valmistukseen tai asennuksiin, ota rohkeasti yhteyttä. Keskustellaan siitä, miten voimme olla teille avuksi.

Tukipyyntö

Jätä yhteystietosi ja kerro missä voimme auttaa. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä.

Huoltotilaus

Täydennä tämä lomake lähettäessäsi laitteita huollettavaksi. Ilmoita yhteystietosi ja huoltoon lähetettävän laitteen tiedot sekä vikakuvaus ja palautusosoite tällä lomakkeella. Huoltotyöstä on aina sovittava ennakkoon asiakaspalvelun kanssa (p. 029 007 4410, asiakaspalvelu@elkome.com). Saat asiakaspalvelusta huoltotyönumeron, lisää se vikakuvaukseen ja myös lähetyksen päälle käsittelyn nopeuttamiseksi. Valitse myös oikea huoltotyötyyppi: huolto/takuu/kalibrointi/arvio.

Etusivu » Lämpökamera soveltuu myös ilmakuvauksiin

Lämpökamera soveltuu myös ilmakuvauksiin

AirAction Oy on erilaisiin kuvauspalveluihin erikoistunut yritys sekä tuotantoyhtiö. AirAction tekee palveluna muun muassa lämpökamerakuvauksia radio-ohjattavalla octokopterilla.

Lämpökamera asennettuna octokopteriin

AirAction toteuttaa ilmakuvaukset hiilikuituisella octokopterilla. Kopteri kuljettaa mukanaan sähkömoottoreilla vakautettua kameratelinettä, johon on asennettu Elkomen toimittama Optris PI400 -lämpökamera sekä GoPro Hero4 -videokamera. Kameroista on videolinkki maahan, joka mahdollistaa laitteen ohjauksen ja kohteen kuvauksen. Laitteen ohjausta ja hallintaa helpottaa lisäksi gyro ja GPS-laitteisto.

Ammattikäyttöön tarkoitettu octokopteri

Octokopterin lentoonlähtöpaino on noin 9 kg ja se on halkaisijaltaan 110 cm leveä. Optimaalinen kantokyky on noin 2.5 kg, joten tekniikkaa kopterin kyytiin saadaan asennettua erilaisiin kuvaustehtäviin. Kopterin lentokorkeus on 150 m ja etäisyys ohjaajasta 500 m. AirAction on itse rakentanut kuvauskopterin. ”Noudatamme erityistä varovaisuutta kopterin kanssa ja toimintamme on vakuutettu”, kertoo AirActionin toimitusjohtaja Teemu Taponen. ” Rakennamme itse kuvauskopterimme, joten tiedämme tasan tarkkaan miten kopteri toimii ja mihin se pystyy.”

Ilmakuvauksen useat sovelluskohteet

Ilmasta tehtävää lämpökamerakuvausta voidaan hyödyntää kiinteistöjen lämpövuotojen paikannuksessa, kaukolämpöverkon kuntotarkistuksissa sekä sähkönjakelukeskuksien ja sähkölinjojen ylikuumenemisen seurannassa. Lisäksi ilmakuvausta voidaan hyödyntää palopesäkkeiden paikantamisessa ja seurannassa sekä kadonneiden etsinnässä.

”Noudatamme erityistä varovaisuutta kopterin kanssa ja toimintamme on vakuutettu. Rakennamme itse kuvauskopterimme, joten tiedämme tasan tarkkaan miten kopteri toimii ja mihin se pystyy.”

Teemu Taponen - AirAction Oy

Optris PI 1M Thermal Imager

Elkomen tiimi valmiina auttamaan

Haluamme perehtyä haasteisiinne ja ymmärtää tarpeenne. Jos tarvitset apua järjestelmien suunnitteluun, valmistukseen tai asennuksiin, ota rohkeasti yhteyttä. Keskustellaan siitä, miten voimme olla teille avuksi.