Yhteydenotto

Haluamme perehtyä haasteisiinne ja ymmärtää tarpeenne. Jos tarvitset apua järjestelmien suunnitteluun, valmistukseen tai asennuksiin, ota rohkeasti yhteyttä. Keskustellaan siitä, miten voimme olla teille avuksi.

Tukipyyntö

Jätä yhteystietosi ja kerro missä voimme auttaa. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä.

Huoltotilaus

Täydennä tämä lomake lähettäessäsi laitteita huollettavaksi. Ilmoita yhteystietosi ja huoltoon lähetettävän laitteen tiedot sekä vikakuvaus ja palautusosoite tällä lomakkeella. Huoltotyöstä on aina sovittava ennakkoon asiakaspalvelun kanssa (p. 029 007 4410, asiakaspalvelu@elkome.com). Saat asiakaspalvelusta huoltotyönumeron, lisää se vikakuvaukseen ja myös lähetyksen päälle käsittelyn nopeuttamiseksi. Valitse myös oikea huoltotyötyyppi: huolto/takuu/kalibrointi/arvio.


    Elkome » LEAN-toimintamallia tukeva sähköinen kokoonpano-ohjeistus

    LEAN-toimintamallia tukeva sähköinen kokoonpano-ohjeistus

    Elkome toimitti sähkölaitevalmistajalle LEAN-toimintamallia tukevan ohjelmiston tuotannon sähköiseen ohjeistamiseen. Ohjelmiston avulla tehostettiin valmistettavien tuotteiden manuaalista kokoonpanoa sekä parannettiin laatua.

    Selkeä ohjeistus takaa valmistettavan tuotteen laadun

    Tehokkaan ja laadukkaan tuotannon edellytys on selkeä ohjeistus kokoonpanon eri vaiheista ja toimenpiteistä. Ohjeistettu työjärjestys takaa, että tuote kasataan oikein. Väärin kasattu tuote ei läpäise lopullista tuotetestausta ja se joudutaan palauttamaan takaisin valmistusprosessin aikaisempaan vaiheeseen. Viallisen tuotteen uudelleenvalmistus kuluttaa resursseja, turhauttaa kokoonpanoa tekevän henkilöstön sekä alentaa valmistuksen kokonaistehokkuutta.

    Ohjeellinen tavoiteaika varmistaa tehokkuuden

    Kokoonpanon eri työvaiheille määritellään tavoitteelliset kasausajat (Takt Time). Kokoonpanoa tekevän henkilön on tärkeää nähdä reaaliaikaisesti oma suoriutuminen tehtävästä. Ennalta määritetyt ohjeelliset kasausajat auttavat kokoonpanoa pysymään suunnitellussa vauhdissa. Huolellisesti suunniteltu ja aikataulutettu kokoonpanoprosessi varmistaa, ettei kokoonpanon hidastuminen aiheuta materiaalipulaa valmistusprosessin myöhemmissä vaiheissa.

    Kokoonpano-ohjeistus tuotetietokannasta

    Tuotekohtaiset ohjeet tallennettiin asiakkaan ERP-järjestelmän tuotetietokantaan. Kasausohje jokaiselle tuotteelle laadittiin työvaihe- ja tehtäväkohtaisesti. Ohjeet ladataan työpisteen näytölle joko lukemalla valmistettavan tuotteen sarjanumero tai tuotenumero viivakoodinlukijalla.

    Visuaalisuus nopeuttaa ja selkeyttää

    Jokaiseen kasausvaiheeseen ja tehtävään voidaan liittää sanallinen kuvaus sekä visuaalinen ohjeistus. Järjestelmä tukee eri kuva-, ääni- ja videoformaatteja. Visuaalinen ohje on kasausta tekevälle henkilölle selkeä ja havainnollinen. Työn valmistuttua kasaaja voi olla varma, että kokoonpano on tehty oikein, ja hän voi kuitata tehtävän valmiiksi.

    Huolellisesti suunniteltu ja aikataulutettu kokoonpanoprosessi varmistaa, ettei kokoonpanon hidastuminen aiheuta materiaalipulaa valmistusprosessin myöhemmissä vaiheissa.

    Elkomen tiimi valmiina auttamaan

    Haluamme perehtyä haasteisiinne ja ymmärtää tarpeenne. Jos tarvitset apua järjestelmien suunnitteluun, valmistukseen tai asennuksiin, ota rohkeasti yhteyttä. Keskustellaan siitä, miten voimme olla teille avuksi.