Yhteydenotto

Haluamme perehtyä haasteisiinne ja ymmärtää tarpeenne. Jos tarvitset apua järjestelmien suunnitteluun, valmistukseen tai asennuksiin, ota rohkeasti yhteyttä. Keskustellaan siitä, miten voimme olla teille avuksi.

Tukipyyntö

Jätä yhteystietosi ja kerro missä voimme auttaa. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä.

Huoltotilaus

Täydennä tämä lomake lähettäessäsi laitteita huollettavaksi. Ilmoita yhteystietosi ja huoltoon lähetettävän laitteen tiedot sekä vikakuvaus ja palautusosoite tällä lomakkeella. Huoltotyöstä on aina sovittava ennakkoon asiakaspalvelun kanssa (p. 029 007 4410, asiakaspalvelu@elkome.com). Saat asiakaspalvelusta huoltotyönumeron, lisää se vikakuvaukseen ja myös lähetyksen päälle käsittelyn nopeuttamiseksi. Valitse myös oikea huoltotyötyyppi: huolto/takuu/kalibrointi/arvio.

Etusivu » Mittaustietokone kerää tietoa ilmakehän radioaktiivisuudesta
Ilmatieteen laitos on seurannut ilman radioaktiivisuutta Lapin ilmatieteellisessä tutkimuskeskuksessa Sodankylässä jo 1960-luvun alusta lähtien.

Mittaustietokone kerää tietoa ilmakehän radioaktiivisuudesta

Ilmatieteen laitos osallistuu muiden viranomaisten ohella ilman radioaktiivisuuden seurantaan. Järjestelmissä hyödynnetään Elkomen toimittamia ADAM-tiedonkeruuyksiköitä ja teollisuustietokoneita mittaustietojen keruussa ja tallennuksessa.

Ilmatieteen laitoksen rooli säteilyvaaratilanteissa

Ilmatieteen laitos vastaa kansalaisten ja viranomaisten sääpalvelutarpeista erilaisissa erityistilanteissa. Erityistilanteita ovat muun muassa vaarallisen voimakkaat säätilanteet, radioaktiivisten aineiden ja vaarallisten kemikaalien leviäminen ilmakehässä sekä erilaiset suuronnettomuustilanteet. Laitos osallistuu ilman radioaktiivisuuden seurantaan tutkimuskäyttöön tarkoitettujen mittausasemiensa kautta.

Tiedonkeruu hajautetuilla ADAM-mittauslaitteilla

Eri puolella Suomea on kymmenkunta seuranta-asemaa, joilla mitataan ilmakehän radioaktiivisuutta. ”Mittauslaitteiston signaalit, kuten geiger-putkien pulssimäärät ja virtausmittarin DC-viestit, kerätään ADAM-tiedonkeruulaitteiden avulla mittaustietokoneille”, kertoo Jussi Paatero Ilmatieteen laitokselta.

Mittaustietokone yhteydessä keskuspalvelimeen

Järjestelmän mittaustietokone on Linux-pohjaiset teollisuustietokone. ”Mittaustiedot kerätään ja tallennetaan paikalliselle mittaustietokoneelle, josta ne lähetetään minuutin välein kiinteällä linjalla tai GPRS-yhteydellä Helsinkiin Ilmatieteen laitoksen keskustoimipaikkaan”, Paatero jatkaa. Toimintavarmat passiivijäähdytteiset teollisuustietokoneet soveltuvat monipuolisten liitäntöjensä ansiosta erittäin hyvin erilaisiin mittaustarpeisiin.

”Mittauslaitteiston signaalit, kuten geiger-putkien pulssimäärät ja virtausmittarin DC-viestit, kerätään Advantech ADAM -tiedonkeruuyksiköiden avulla mittaustietokoneille. Mittaustiedot kerätään ja tallennetaan paikalliselle tietokoneelle, josta ne lähetetään minuutin välein kiinteällä linjalla tai GPRS-yhteydellä Helsinkiin Ilmatieteen laitoksen keskustoimipaikkaan.”

Jussi Paatero - Ilmatieteen laitos

Advantech ADAM

Elkomen tiimi valmiina auttamaan

Haluamme perehtyä haasteisiinne ja ymmärtää tarpeenne. Jos tarvitset apua järjestelmien suunnitteluun, valmistukseen tai asennuksiin, ota rohkeasti yhteyttä. Keskustellaan siitä, miten voimme olla teille avuksi.