Yhteydenotto

Haluamme perehtyä haasteisiinne ja ymmärtää tarpeenne. Jos tarvitset apua järjestelmien suunnitteluun, valmistukseen tai asennuksiin, ota rohkeasti yhteyttä. Keskustellaan siitä, miten voimme olla teille avuksi.

Tukipyyntö

Jätä yhteystietosi ja kerro missä voimme auttaa. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä.

Huoltotilaus

Täydennä tämä lomake lähettäessäsi laitteita huollettavaksi. Ilmoita yhteystietosi ja huoltoon lähetettävän laitteen tiedot sekä vikakuvaus ja palautusosoite tällä lomakkeella. Huoltotyöstä on aina sovittava ennakkoon asiakaspalvelun kanssa (p. 029 007 4410, asiakaspalvelu@elkome.com). Saat asiakaspalvelusta huoltotyönumeron, lisää se vikakuvaukseen ja myös lähetyksen päälle käsittelyn nopeuttamiseksi. Valitse myös oikea huoltotyötyyppi: huolto/takuu/kalibrointi/arvio.

Etusivu » Mittaustietokoneita Etelämantereella

Mittaustietokoneita Etelämantereella

Elkome toimitti Ilmatieteen laitokselle mittaustietokoneita kasvihuonekaasujen seurantaan ja tutkimukseen. Etelämantereen vaativat käyttöolosuhteet asettivat erityisvaatimuksia laitteiston kestävyydelle ja luotettavuudelle.

Uusia mittalaitteita Etelämantereelle

Ilmatieteen laitos on aloittanut ympärivuotiset aerosoli- ja kasvihuonekaasumittaukset Etelämantereella Argentiinan ylläpitämällä Marambion tutkimusasemalla. Mittausten avulla tutkitaan ilmastonmuutoksen etenemistä, sen vaikuttajia ja seurauksia. Tutkimusaseman läheisyyteen asennettiin uusi mittauskontti, jossa mitataan aerosolihiukkasten optisia ominaisuuksia, lukumäärää ja kemiallista koostumusta sekä hiilidioksidin ja metaanin pitoisuuksia. Lisäksi tutkimusasemalle asennettiin uusi sääasema sekä lumen UV-albedon mittauspiste. ”Mittaukset saatiin toimimaan menestyksekkäästi. Kaikki laitteet toimivat reaaliaikaisesti ja dataa siirretään Suomeen viikoittain”, kertoo tutkija Eija Asmi Ilmatieteen laitoksesta.

Mittaustietokoneen valinta

Tutkimusaseman syrjäinen sijainti vaatii tutkimustyössä käytettävältä laitteistolta erityisominaisuuksia. Mittaustiedon tallentamiseen tarvittavilta tietokoneilta vaaditaan huoltovapaata ja pitkäikäistä toimintaa.

Elkomen toimittamat tietokoneet täyttävät Ilmatieteen laitoksen vaatimukset loistavasti. Laitteisto on suunniteltu vaativiin erikoisolosuhteisiin ja se kestää laajasti vaihtelevia lämpötilaeroja. Pitkäkestoisen luotettavuuden takaa passiivijähdytys ja nykyaikainen SSD-tekniikka. Laitteessa ei siis ole yhtään pyörivää osaa. Tietokone ei myöskään sisällä sisäisiä kaapelointeja, mikä entisestään lisää laitteen toimintavarmuutta.

Monipuoliset liitännät ja laajennettavuus

Kompaktin kokoinen passiivijäähdytteinen tietokone saa vauhtinsa vähävirtaisesta Intel Atom Dual Core -prosessorista. Laajoista oheislaiteliitannöistä löytyy 8 sarjaliikenneporttia, jotka tukevat vahvasti mittausteknistä ratkaisua. Tietokoneessa on lisäksi 2 x Gigabit Ethernet, 6 x USB 2.0 ja PC/104+ korttipaikka mahdollisesti tarvittaville laajennuksille. Järjestelmään valitut tietokoneet on tarkoitettu vaativiin teollisuuden sovelluksiin, joissa laitteistolta vaaditaan ehdotonta luotettavuutta ja toimivuuttaa äärimmäisissä käyttöolosuhteissa.

UNO-2178A_w700

 

”Mittaukset saatiin toimimaan menestyksekkäästi. Kaikki laitteet toimivat reaaliaikaisesti ja dataa siirretään Suomeen viikoittain.”

Eija Asmi - Ilmatieteen laitos

Elkomen tiimi valmiina auttamaan

Haluamme perehtyä haasteisiinne ja ymmärtää tarpeenne. Jos tarvitset apua järjestelmien suunnitteluun, valmistukseen tai asennuksiin, ota rohkeasti yhteyttä. Keskustellaan siitä, miten voimme olla teille avuksi.