Yhteydenotto

Haluamme perehtyä haasteisiinne ja ymmärtää tarpeenne. Jos tarvitset apua järjestelmien suunnitteluun, valmistukseen tai asennuksiin, ota rohkeasti yhteyttä. Keskustellaan siitä, miten voimme olla teille avuksi.

Tukipyyntö

Jätä yhteystietosi ja kerro missä voimme auttaa. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä.

Huoltotilaus

Täydennä tämä lomake lähettäessäsi laitteita huollettavaksi. Ilmoita yhteystietosi ja huoltoon lähetettävän laitteen tiedot sekä vikakuvaus ja palautusosoite tällä lomakkeella. Huoltotyöstä on aina sovittava ennakkoon asiakaspalvelun kanssa (p. 029 007 4410, asiakaspalvelu@elkome.com). Saat asiakaspalvelusta huoltotyönumeron, lisää se vikakuvaukseen ja myös lähetyksen päälle käsittelyn nopeuttamiseksi. Valitse myös oikea huoltotyötyyppi: huolto/takuu/kalibrointi/arvio.


















        Elkome » Näyttöpaneelien tekniikat
        LG OLED

        Näyttöpaneelien tekniikat

        Oikeanlaisen näyttöpaneelin ja tekniikan valinta riippuu käyttökohteesta. LCD- LED-LCD-, OLED- ja QLED-kirjainyhdistelmiin törmää varmasti, kun etsii näyttöä omaan tarpeeseen. Mitä nämä tekniikat tarkoittavat ja mitkä ovat niiden erot?

        LCD-tekniikka

        LCD (Liquid Crystal Display) eli nestekidenäyttö on vanhin näistä tekniikoista. LCD-paneelissa sähköisesti ohjattava valoa polarisoiva neste valaistaan taustavalolla. Taustavalo tuo valon kaikkiin pikseleihin samanaikaisesti. LCD-tekniikka kuluttaa suhteellisen paljon energiaa, katselukulma jää kapeaksi ja kontrasti pieneksi. Vanha LCD-tekniikka teki valmiista näytöstä selkeästi suuremman kuin tänä päivänä.

        LED-LCD-tekniikka

        LED-LCD toimii periaatteellisesti samalla tavalla kuin standardi LCD-paneeli. Näissä on kuitenkin erona, että yhtenäisen taustavalon sijaan, valon lähteenä toimivat LEDit. LEDit voidaan sijoittaa joko LCD-kerroksen taakse tai sivuille, mikäli lopputuloksesta halutaan mahdollisimman ohut.
        Tämä on yleisimmin käytössä oleva tekniikka vielä tänäkin päivänä. LED-LCD paneeleilla on etunsa mm valvomoissa sekä muissa ympärivuorokautisissa käyttökohteissa, sillä niille luvataan 24/7 käyttöaika. LED-LCD toistaa värejä paremmin, tuottaa laajemman kontrastin sekä antaa laajemman katselukulman (jopa 178°) perinteiseen LCD-paneeliin verrattuna.

        QLED-tekniikka

        QLED on nimestään poiketen myöskin LCD-paneeli. Sen ero tavalliseen LED-LCD paneeliin on LED-tekniikka, jossa LED-taustavalo tuotetaan Quantum Dot -teknologialla. Toisin sanoen se on tavallisen LED-paneelin kehittyneempi muoto. QLED-paneeli antaa laajan kontrastialueen, loistavan värintoiston sekä hyvän katselukulman verrattuna tavalliseen LED-LCD-paneeliin. Musta on lähes täydellisen mustaa ja QLED toimii hyvin myös kirkkaassa valaistuksessa voimakkaan valotehonsa ansiosta toistaen valkoisen sävyt loistavasti.

        OLED-tekniikka

        OLED (Organic Light Emitting Diode) perustuu orgaaniseen aineeseen, on LG:n kehittämä LED-paneeli, jossa ei ole perinteistä taustavaloa eikä nestekidekerrosta. Jokainen pikseli voidaan valaista ja sammuttaa yksilöllisesti - tällöin musta on todellakin mustaa. Valovoima ja valkoisen sävyt toistuvat paneelissa hyvin. LG on antanut OLED-paneeleille 18/7 käyttöluokituksen.

        OLED-paneelit ovat ohuimpia näyttöjä sekä niitä voidaan taivuttaa kaarevaan muotoon. Tällöin yksilöllisten videoseinien ja Digital Signage elementtien luominen tulee mahdolliseksi. OLED paneelia voidaan taivuttaa kaarevaan ja kuperaan muotoon. Paneeli tulee valita sen mukaan, aiotaanko sitä taivuttaa pystysuuntaisesti (portrait) vai vaakasuuntaisesti (horizontal) asennettuna. Paneeli voidaan palauttaa myös suoraksi tai taivuttaa toiseen suuntaan, kaarevasta kuperaksi, niin monta kertaa kuin halutaan. OLED paneeli voidaan lisäksi asettaa myös ylösalaisin esimerkiksi kattoon, näyttöpinta alaspäin, koska OLED paneelissa ei ole nestekidekerrosta, toisin kuin QLED-, LED-LCD- ja LCD-paneeleissa.

        Kaikissa paneeleissa on muistettava, että niissä tulee esittää liikkuvaa kuvamateriaalia tasaisesti, jotta staattinen kuva ei pääse ”palamaan” kiinni paneeliin. OLED-paneeleissa tämä tarkoittaa kuvan ”flushaamista” kerran vuorokaudessa, jolloin näyttöpaneeli sammutetaan kokonaan pariksi tunniksi.

        Elkome on sertifioitu OLED Signage -partneri, jonka LG on valtuuttanut asentamaan ja antamaan teknistä tukea LG:n OLED-tuotteisiin liittyen.

        OLED Certified Partner

        Elkomen tiimi valmiina auttamaan

        Haluamme perehtyä haasteisiinne ja ymmärtää tarpeenne. Jos tarvitset apua järjestelmien suunnitteluun, valmistukseen tai asennuksiin, ota rohkeasti yhteyttä. Keskustellaan siitä, miten voimme olla teille avuksi.