Yhteydenotto

Haluamme perehtyä haasteisiinne ja ymmärtää tarpeenne. Jos tarvitset apua järjestelmien suunnitteluun, valmistukseen tai asennuksiin, ota rohkeasti yhteyttä. Keskustellaan siitä, miten voimme olla teille avuksi.

Tukipyyntö

Jätä yhteystietosi ja kerro missä voimme auttaa. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä.

Huoltotilaus

Täydennä tämä lomake lähettäessäsi laitteita huollettavaksi. Ilmoita yhteystietosi ja huoltoon lähetettävän laitteen tiedot sekä vikakuvaus ja palautusosoite tällä lomakkeella. Huoltotyöstä on aina sovittava ennakkoon asiakaspalvelun kanssa (p. 029 007 4410, asiakaspalvelu@elkome.com). Saat asiakaspalvelusta huoltotyönumeron, lisää se vikakuvaukseen ja myös lähetyksen päälle käsittelyn nopeuttamiseksi. Valitse myös oikea huoltotyötyyppi: huolto/takuu/kalibrointi/arvio.

Etusivu » Olennaista tietoa ei tarvitse hakea, tieto ”säteilee” ympäristöönsä

Olennaista tietoa ei tarvitse hakea, tieto ”säteilee” ympäristöönsä

Toiminnan kehittäminen on periaatteessa yksinkertaista. Tunnistetaan ongelma, ideoidaan ja testataan parannuksia, kunnes löydetään tapa, jolla ongelmasta päästään eroon. Ongelmia on kuitenkin joskus vaikea löytää. Yleensä tieto ongelmista ei kantaudu sinne, missä asioille voitaisiin tehdä jotain.

Ongelmien ja poikkeamien esilletuonti

LEAN-johtamisessa useiden toimintamallien ja periaatteiden perimmäisenä tarkoituksena on tuoda ongelmat esiin niin, että kaikki näkevät ja ymmärtävät ne samalla tavalla ja voivat tarttua niihin yhdessä. Konkreettisin esimerkki tästä on visuaalinen johtaminen. Sen ydinajatuksena on luoda ympäristö, jossa voi yhdellä vilkaisulla hahmottaa olennaiset asiat – esimerkiksi olemmeko päässeet tavoitteeseemme tai mitä poikkeamia toiminnassamme on ollut.

Visuaalinen johtaminen jakaa mielipiteitä. Toiset näkevät sen hyödyt selkeästi, kun taas toiset kokevat sen anti-digiloikkana kivikaudelle. Visuaalinen johtaminen nähdään tulosteiden ja post-it-lappujen liimaamisena valkotauluille, mikä koetaan joskus työlääksi. Yleisenä vasta-argumenttina sanotaan, että kaikki visuaaliseksi tehtävä tieto on jo saatavilla - tyypillisesti ERP-järjestelmissä ja Exceleissä. Se, että tieto on olemassa ja että se tehdään kaikille näkyväksi, ovat kuitenkin kaksi eri asiaa.

Digitalisointi helpottaa ja systematisoi

On hyvä pitää mielessä vanha totuus - et tiedä, mitä et tiedä. Ja jos et tiedä mitä et tiedä, et osaa hakea tietoa. Visuaalisuudella haetaan tilannetta, jossa olennaista tietoa ei tarvitse hakea vaan tieto ”säteilee” ympäristöönsä. Aivan kuten auton kojelaudalla syttyvä punainen valo antaa vastauksen kysymykseen, jota sen näkijällä ei vielä edes ollut olemassa – jotain on vialla.

Digitalisointi tuo toiminnan kehittämiseen uusia mahdollisuuksia. Sen avulla tieto on helposti kaikkien saatavilla ajasta ja paikasta riippumatta. Rengistä ei saa tulla kuitenkaan isäntää. Vaikka post-it-laput korvataan biteillä, ihminen on kehittämisessä edelleen tärkein tekijä. Ihmiset pitää saada keskustelemaan yhdessä päivittäisestä toiminnasta, tunnistamaan sen ongelmia sekä ideoimaan ja testaamaan parempia toimintatapoja. Kun tämä tehdään digitalisoinnilla helpommaksi ja systemaattisemmaksi, saadaan oman toiminnan kehittämisessä kokonaan uusi vaihde päälle.

Artikkelin kirjoittaja:
Pekka Hirvonen, Jalostin Oy
pekka.hirvonen@jalostin.fi, P. 045 196 8070

Jalostin Oy on käytännönläheisellä otteella toimiva konsulttiyritys, jonka missio on auttaa asiakkaitaan kehittämään omaa toimintaansa päivä päivältä paremmaksi. Olemme erikoistuneet jatkuvan parantamisen ja ongelmanratkaisun kulttuurin ja toimintatapojen rakentamiseen. Olemme kehittämisen tukena ja varmistamme, että vauhti muutokseen ei hyydy.

Elkomen tiimi valmiina auttamaan

Haluamme perehtyä haasteisiinne ja ymmärtää tarpeenne. Jos tarvitset apua järjestelmien suunnitteluun, valmistukseen tai asennuksiin, ota rohkeasti yhteyttä. Keskustellaan siitä, miten voimme olla teille avuksi.