Yhteydenotto

Haluamme perehtyä haasteisiinne ja ymmärtää tarpeenne. Jos tarvitset apua järjestelmien suunnitteluun, valmistukseen tai asennuksiin, ota rohkeasti yhteyttä. Keskustellaan siitä, miten voimme olla teille avuksi.

Tukipyyntö

Jätä yhteystietosi ja kerro missä voimme auttaa. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä.

Huoltotilaus

Täydennä tämä lomake lähettäessäsi laitteita huollettavaksi. Ilmoita yhteystietosi ja huoltoon lähetettävän laitteen tiedot sekä vikakuvaus ja palautusosoite tällä lomakkeella. Huoltotyöstä on aina sovittava ennakkoon asiakaspalvelun kanssa (p. 029 007 4410, asiakaspalvelu@elkome.com). Saat asiakaspalvelusta huoltotyönumeron, lisää se vikakuvaukseen ja myös lähetyksen päälle käsittelyn nopeuttamiseksi. Valitse myös oikea huoltotyötyyppi: huolto/takuu/kalibrointi/arvio.


    Elkome » OPC UA – Uusi reaaliaikainen kenttäväylästandardi
    OPC UA

    OPC UA – Uusi reaaliaikainen kenttäväylästandardi

    OPC UA on yksi yhtenäinen automaatiojärjestelmien arkkitehtuuri anturitasolta pilveen. Se mahdollistaa eri valmistajien laitteiden kommunikoinnin ilman protokolla- ja väylämuuntimia. Sisäänrakennetun tietoturvan ansiosta tietoja voidaan siirtää myös pilvipohjaisiin IoT-järjestelmiin.

    Artikkeli julkaistu Elkome News 1/2019 -asiakaslehdessä

    OPC UA (Unified Architecture, IEC 62541) on osoittautunut erittäin toimivaksi ja lupaukset lunastavaksi standarditeknologiaksi. Tästä osoituksena mm. Suomeen hiljattain rakennettu täysin uusi tuotantolaitos, jonka koko automaatio rakennettiin OPC UA -yhteyksien varaan. Tämä mahdollisti joustavan integraation eri järjestelmien välillä kokonaisvaltaisesti.

    OPC UA on yksi yhtenäinen automaatiojärjestelmien arkkitehtuuri anturitasolta pilveen. Se mahdollistaa eri valmistajien laitteiden kommunikoinnin ilman protokolla- ja väylämuuntimia. OPC UA mahdollistaa automaatiojärjestelmistä kerättävien tietojen siirtämisen helposti ja turvallisesti ERP- ja MES-järjestelmiin. Sisäänrakennetun tietoturvan ansiosta tietoja voidaan siirtää myös pilvipohjaisiin IoT-järjestelmiin.

    Kaiken tämän lisäksi, OPC Foundation yllätti kaikki ilmoittamalla vuoden 2018 lopulla laajasta yhteistyöstä, jonka tavoitteena on tehdä OPC UA:sta reaaliaikainen kenttäväylästandardi. Kaikkiaan 22 merkittävää automaatiotoimijaa - mm. ABB, Rockwell, Schneider, Siemens, Omron, Mitsubishi, Cisco ja Huawei - ovat hankkeen takana, mikä takaa hankkeen suosion tulevaisuudessa.

    OPC UA –teknologiaa ja -järjestelmiä esiteltiin perinteisessä OPC Day Finland 2018 -tapahtumassa marraskuun 13. päivänä Valmet Automationin tiloissa Tampereella. Päivän teemana oli painottaa OPC UA:n todellista valmiutta tuotantolaitosten integrointiteknologiana. Tätä todistamassa OPC Day Finlandissa oli mukana laaja joukko laite- ja järjestelmätoimittajia, kuten Beckhoff, B&R Automation, Elkome (atvise SCADA, Hilscher netIOT, Secomea DCM), Neste Engineering Solutions, Omron, Prosys OPC, PTC Kepware, Siemens sekä Unified Automation. Päivän materiaali ja esitykset löytyvät Prosys OPC:n ja Suomen Automaatioseuran kotisivujen kautta.

    Jouni Aro OPC Day

    Artikkelin kirjoittaja:
    Jouni Aro, Prosys OPC, teknologiajohtaja
    Suomen Automaatioseura, OPC-toimikunnan puheenjohtaja

    OPC Day 2018 Finland, Elkome

    Elkome Systems Oy oli mukana OPC Day Finland 2018 -tapahtumassa 13.11.2018.

    OPC UA -arkkitehtuuriin perustuva selainpohjainen valvomo-ohjelmisto

    IoT-tiedonkeruu OPC UA -pohjaisista logiikka- ja automaatiojärjestelmistä

    Elkomen tiimi valmiina auttamaan

    Haluamme perehtyä haasteisiinne ja ymmärtää tarpeenne. Jos tarvitset apua järjestelmien suunnitteluun, valmistukseen tai asennuksiin, ota rohkeasti yhteyttä. Keskustellaan siitä, miten voimme olla teille avuksi.