Yhteydenotto

Haluamme perehtyä haasteisiinne ja ymmärtää tarpeenne. Jos tarvitset apua järjestelmien suunnitteluun, valmistukseen tai asennuksiin, ota rohkeasti yhteyttä. Keskustellaan siitä, miten voimme olla teille avuksi.

Tukipyyntö

Jätä yhteystietosi ja kerro missä voimme auttaa. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä.

Huoltotilaus

Täydennä tämä lomake lähettäessäsi laitteita huollettavaksi. Ilmoita yhteystietosi ja huoltoon lähetettävän laitteen tiedot sekä vikakuvaus ja palautusosoite tällä lomakkeella. Huoltotyöstä on aina sovittava ennakkoon asiakaspalvelun kanssa (p. 029 007 4410, asiakaspalvelu@elkome.com). Saat asiakaspalvelusta huoltotyönumeron, lisää se vikakuvaukseen ja myös lähetyksen päälle käsittelyn nopeuttamiseksi. Valitse myös oikea huoltotyötyyppi: huolto/takuu/kalibrointi/arvio.

Etusivu » Ratkaisut » Järjestelmätoimittajat » IoT-tiedonkeruu ja tietoliikenne

IoT-tiedonkeruu ja tietoliikenne

Teollisuuden IoT-järjestelmiin haluttu tieto löytyy usein olemassa olevasta automaatiojärjestelmästä. Haasteeksi muodostuu pääsy suljettuun tehdasverkkoon ja kommunikointi  kenttäväylien kanssa. Toimitamme ratkaisuja OT/IT-järjestelmien integrointiin ja tietoliikenteeseen.

Tiedonkeruu automaatiojärjestelmästä

Automaatiojärjestelmistä tieto on tyypillisesti kerättävissä useammalla tavalla. Kenttäväylässä kulkevan tiedon lukeminen saattaa edellyttää muutoksia itse automaatiojärjestelmään. Jos käytössä on useita eri kenttäväyliä, tarvitaan muuntimia, jotta tieto saadaan yhtenäiseen muotoon luettavaksi ja siirrettäväksi eteenpäin. Usein tieto on luettavissa OPC- tai OPC UA -serveriltä. OPC UA -serveri voidaan liittää helposti ja turvallisesti suoraan pilvipalveluun. Automaatiojärjestelmän valvomo-ohjelmisto (SCADA) saattaa tarjota valmiita rajapintoja, joiden kautta tietoa voidaan lukea ja siirtää eteenpäin MES- ja ERP-järjestelmän lisäksi IoT-pilvipalveluihin.

Anturointi ja mittaukset

Jos haluttua tietoa ei ole saatavana automaatiojärjestelmästä, tarvitaan tiedonkeruuseen lisää antureita ja mittauslaitteita. Jos mittauksia ei tarvita automaation ohjaamiseen, voidaan mittaukset ja tiedonkeruu toteuttaa täysin irrallaan automaatiosta käyttäen nykyaikaisia pilvipalveluita tukevia tiedonkeruulaitteita. Perinteisen anturoinnin lisäksi voidaan järjestelmä toteuttaa uusilla langattomilla antureilla. Langaton tekniikka mahdollistaa uuden anturoinnin lisäämisen järjestelmään helposti ja edullisesti. Langattomassa tiedonkeruussa käytetty radioverkko voi olla suljettu tehdasverkko tai valtakunnallinen palvelu, kuten LoraWAN tai NB-IoT.

IoT Edge Gateway

IoT Edge Gateway -laitteilla voidaan kerätä tietoa useista eri lähteistä. Gateway puskuroi, yhdistelee ja analysoi tietoa, jolloin ainoastaan tarvittava tieto välitetään pilvipalveluun. Näin minimoidaan tietoliikenne- ja tallennuskustannukset. Jotkin IoT Edge Gateway -laitteet voidaan kytkeä suoraan kenttäväylään, kuten Profinet tai Modbus TCP. Toisinaan tieto voidaan lukea OPC UA -palvelimilta. Laitteilla voidaan usein myös lukea tilatietoja. Monet IoT Edge Gateway -laitteet sisältävät modeemin tai mobiilireitittimen, jonka kautta tiedot siirretään suoraan pilvipalveluun.

Tietoliikenneyhteydet

IoT-tietoliikenne voidaan toteuttaa joko tehdasverkon kautta tai mobiiliverkkoyhteyksillä. Tehdasverkon kautta tietoliikenne hoidetaan yleensä osana yrityksen muuta tietoliikennettä. Mobiilireittimien ja Edge Gateway -laitteiden etuna on riippumattomuus tehdasverkosta. Yhteydet pitää kuitenkin toteuttaa tietoturvallisesti, mikä onnistuu käyttämällä VPN-yhteyksiä, operaattorin tarjoamaa yrityskohtaista APN-palvelua tai nimenomaan IoT-yhteyksiin tarkoitettua järjestelmää.

Mihin IoT Edge Gateway laitteita tarvitaan?

Haluatko kuulla tarkemmin, mihin IoT Edge Gateway -laitteita tarvitaan teollisuuden IoT-järjestelmissä. Lähetä itsellesi latauslinkki 30 min webinaariin.


Elkomen tiimi valmiina auttamaan

Haluamme perehtyä haasteisiinne ja ymmärtää tarpeenne. Jos tarvitset apua järjestelmien suunnitteluun, valmistukseen tai asennuksiin, ota rohkeasti yhteyttä. Keskustellaan siitä, miten voimme olla teille avuksi.