Yhteydenotto

Haluamme perehtyä haasteisiinne ja ymmärtää tarpeenne. Jos tarvitset apua järjestelmien suunnitteluun, valmistukseen tai asennuksiin, ota rohkeasti yhteyttä. Keskustellaan siitä, miten voimme olla teille avuksi.

Tukipyyntö

Jätä yhteystietosi ja kerro missä voimme auttaa. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä.

Huoltotilaus

Täydennä tämä lomake lähettäessäsi laitteita huollettavaksi. Ilmoita yhteystietosi ja huoltoon lähetettävän laitteen tiedot sekä vikakuvaus ja palautusosoite tällä lomakkeella. Huoltotyöstä on aina sovittava ennakkoon asiakaspalvelun kanssa (p. 029 007 4410, asiakaspalvelu@elkome.com). Saat asiakaspalvelusta huoltotyönumeron, lisää se vikakuvaukseen ja myös lähetyksen päälle käsittelyn nopeuttamiseksi. Valitse myös oikea huoltotyötyyppi: huolto/takuu/kalibrointi/arvio.

Etusivu » Ratkaisut » Kone- ja laitevalmistus » Etäyhteydet toimitettuihin laitteisiin

Etäyhteydet toimitettuihin laitteisiin

Elkome toimittaa etäyhteysratkaisuja, joilla kone- ja laitevalmistajat pystyvät tarjoamaan lisäarvopalveluita omille asiakkailleen. Etäyhteys tuo kustannussäästöjä laitteiden ja järjestelmien käyttöönottoon, huoltoon ja ylläpitoon.

Huolto- ja ylläpitopalveluiden toteutus

Asiakkaille toimitetuille laitteille halutaan tarjota säännöllistä huolto- ja ylläpitopalvelua. Osana palvelua tuotantokoneisiin ja automaatiojärjestelmiin pitää tehdä ohjelmisto- ja tietoturvapäivityksiä.

Asiakkaan tehokkaan tuotannon optimoimiseksi ja varmistamiseksi toimitetuista laitteista kerätään niiden toimintaan liittyvää tietoa. Laitteen käytön optimointi ja hienosäätö vaatii usein pieniä muutoksia, jotka kustannussyistä kannattaa tehdä etäyhteyksien avulla.

Tuotanto-ongelmien nopea korjaus

Joskus toimitettu laite ei toimikaan suunnitellun mukaisesti. Tuotannon keskeytykset aiheuttavat asiakkaalle suuria taloudellisia tappioita. Toimitetun laitteiston vikatilanteesta aiheutuva tuotannon pysähtyminen pitää korjata välittömästi. Etäyhteyden avulla laitevalmistajan asiantuntija pystyy usein paikallistamaan ja korjaamaan tuotannon häiriötilanteen nopeasti ja tuotanto saadaan taas käyntiin.

Jos laitevalmistajan tekninen tuki ei pysty ratkaisemaan ongelmaa, apua tarvitaan organisaation ulkopuoliselta asiantuntijalta. Hänelle pitää tarjota rajoitettu pääsy ongelmakohteeseen, esimerkiksi ohjelmoitavaan logiikkaan. Näiden etäyhteyksien hallintaan tarvitaan keskitetty järjestelmä.

Järjestelmien tehokas käyttöönotto

Etäyhteyksistä on apua myös uusien järjestelmien käyttöönotossa. Kun järjestelmän asennus on tehty, pitää siihen usein tehdä muutoksia tai korjauksia. Etäyhteyksien avulla kone- ja laitetoimittaja pystyy nopeasti muuttamaan järjestelmän toimintaa ja optimoimaan sen ympäröivän tuotantojärjestelmän mukaiseksi.

Tehtaanomistaja haluaa käyttöönoton sujuvan nopeasti, mutta ongelmatilanteessa tarvittavaa etäyhteyttä on vaikea järjestää. Laitetoimittajan pitää usein itse tarjota tietoturvallista ja sertifioitua etäyhteysratkaisua, jonka tehtaanomistaja hyväksyy.

Secomea IoT- ja etäyhteysjärjestelmä

Secomea-järjestelmällä luodaan ja hallitaan etäyhteyksiä sekä kerätään tietoa suljetussa tehdasverkossa olevilta tuotantokoneilta ja automaatiojärjestelmiltä. Secomea on perinteiseen VPN-yhteyteen nähden huomattavasti monipuolisempi ja turvallisempi. Secomea mahdollistaa tietoturvalliset etäyhteydet sekä IoT-tiedonkeruun yhdellä yhtenäisellä järjestelmällä ja mahdollistaa näin etähuolto- ja -ylläpitopalveluiden toteutuksen.

Etäyhteyksien hallinta Elkomen palveluna

Elkome tarjoaa etäyhteysratkaisuja palveluna kone- ja laitevalmistajille. Palveluumme kuuluu reititinlaitteiden toimittaminen etäkohteeseen ennalta määritellyin laiteasetuksin. Reitittimet konfiguroidaan Elkomella ja toimitetaan sovitun vasteajan puitteissa asennuspaikalle. Elkome vastaa etäkäyttäjien luonnista järjestelmään ja pääsynhallinnasta tikettiperiaatteella asiakkaan puolesta. Huolehdimme myös käyttäjätuesta, koulutuksesta sekä mahdollisten vikatilanteiden selvittämisestä ja korjaamisesta. Elkomen tarjoamien palveluiden ansiosta asiakkaamme voivat olla varmoja, että etäyhteydet ovat kunnossa aina kun niitä tarvitaan.

Elkomen tiimi valmiina auttamaan

Haluamme perehtyä haasteisiinne ja ymmärtää tarpeenne. Jos tarvitset apua järjestelmien suunnitteluun, valmistukseen tai asennuksiin, ota rohkeasti yhteyttä. Keskustellaan siitä, miten voimme olla teille avuksi.