Yhteydenotto

Haluamme perehtyä haasteisiinne ja ymmärtää tarpeenne. Jos tarvitset apua järjestelmien suunnitteluun, valmistukseen tai asennuksiin, ota rohkeasti yhteyttä. Keskustellaan siitä, miten voimme olla teille avuksi.

Tukipyyntö

Jätä yhteystietosi ja kerro missä voimme auttaa. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä.

Huoltotilaus

Täydennä tämä lomake lähettäessäsi laitteita huollettavaksi. Ilmoita yhteystietosi ja huoltoon lähetettävän laitteen tiedot sekä vikakuvaus ja palautusosoite tällä lomakkeella. Huoltotyöstä on aina sovittava ennakkoon asiakaspalvelun kanssa (p. 029 007 4410, asiakaspalvelu@elkome.com). Saat asiakaspalvelusta huoltotyönumeron, lisää se vikakuvaukseen ja myös lähetyksen päälle käsittelyn nopeuttamiseksi. Valitse myös oikea huoltotyötyyppi: huolto/takuu/kalibrointi/arvio.

Etusivu » Tuotantokoneiden tehokkuuden seuranta ja raportointijärjestelmä

Tuotantokoneiden tehokkuuden seuranta ja raportointijärjestelmä

Elkome toimitti NMC Termonova Oy:lle tiedonkeruu- ja raportointijärjestelmän solumuovivalmistuksen tehokkuudenseurantaan. Järjestelmä kerää tuotantokoneiden käynnissäolotietoja automaattisesti ja raportoi tehokkuusluvut reaaliaikaisesti parantaen tuotannon kokonaistehokkuutta.

NMC Termonova Oy kerää tuotantokoneiden käynnissäolo- ja seisokkiaikaa Elkomen toimittamalla tehokkuudenseurantajärjestelmällä. Järjestelmä kerää automaattisesti tietoa tuotantokoneiden reaaliaikaisista käyntitiloista. Järjestelmän raportointi toteutettiin selainpohjaisella raportointisovelluksella.

Tehokkuuden tunnusluvut (OEE / KNL)

Tuotannon tehostamisen lähtökohtana on tunnistaa tuotantoprosessin osat ja niiden tehokkuusluvut. Näennäisesti tuotanto voi pyöriä mallikkaasti, mutta seuraamalla tarkemmin yksittäisiä tuotantokoneita tai -pisteitä, mahdolliset kokonaistehokkuutta heikentävät pullonkaulat paljastuvat. Vain yksiselitteisten tehokkuuslukujen avulla pystytään vertaamaan jokaisen osaprosessin tilannetta optimaaliseen tilanteeseen.

Automaattinen tuotantokoneen seuranta

Jotta yksittäisen tuotantokoneen tehokkuus voidaan määrittää, tulee sen käynti- ja seisokkiajat mitata. Automaattinen mittaus takaa, että tunnusluvut ovat oikeita, eikä niihin vaikuta inhimilliset tekijät ja oletukset. Elkome OEE -ohjelmistolla pystytään seuraamaan jokaisen tuotantokoneen tai työpisteen todellista tehokkuutta. Luotettavan tiedon avulla voidaan suunnitella tehostamistoimenpiteet ja tehostaa tuotantoa ilman uusia kone- ja laiteinvestointeja.

Tiedonkeruu hajautetulla Ethernet-IO:lla

Tuotantokoneiden tilatiedot luetaan Ethernet-liitännäisillä Digital I/O -tiedonkeruuyksiköillä, jotka kommunikoivat Modbus TCP/IP -protokollalla Elkome OEE -tiedonkeruu- ja raportointiohjelmiston kanssa. Kommunikointi voidaan toteuttaa Ethernetin, sarjaväylän tai kenttäväylien kautta riippuen tuotantokoneiden ja tehdasautomaatiojärjestelmän toteutuksesta. Tiedonkeruussa voidaan hyödyntää myös langatonta WLAN- , Bluetooth-  tai Zigbee-tekniikaa.

Selainpohjainen raportointi

Selainpohjainen raportointiohjelmisto tarjoaa tehokkuuden tunnusluvut työvuoro-, päivä- ja kuukausitasolla laitekohtaisesti. Raportteja on mahdollisuus hienosäätää työaikojen ja työvuorojen suhteen. Tunnusluvut voidaan tallentaa Excel-tiedostomuotoon jatkokäsittelyä varten.

"Uusi järjestelmä kertoo tuotannon tehokkuuden reaaliaikaisesti ja automaattisesti. Reaaliaikaiset tunnusluvut kannustavat tuotantoa ja parantavat kokonaistehokkuutta."

NMC Termonova Oy

Elkomen tiimi valmiina auttamaan

Haluamme perehtyä haasteisiinne ja ymmärtää tarpeenne. Jos tarvitset apua järjestelmien suunnitteluun, valmistukseen tai asennuksiin, ota rohkeasti yhteyttä. Keskustellaan siitä, miten voimme olla teille avuksi.