Yhteydenotto

Haluamme perehtyä haasteisiinne ja ymmärtää tarpeenne. Jos tarvitset apua järjestelmien suunnitteluun, valmistukseen tai asennuksiin, ota rohkeasti yhteyttä. Keskustellaan siitä, miten voimme olla teille avuksi.

Tukipyyntö

Jätä yhteystietosi ja kerro missä voimme auttaa. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä.

Huoltotilaus

Täydennä tämä lomake lähettäessäsi laitteita huollettavaksi. Ilmoita yhteystietosi ja huoltoon lähetettävän laitteen tiedot sekä vikakuvaus ja palautusosoite tällä lomakkeella. Huoltotyöstä on aina sovittava ennakkoon asiakaspalvelun kanssa (p. 029 007 4410, asiakaspalvelu@elkome.com). Saat asiakaspalvelusta huoltotyönumeron, lisää se vikakuvaukseen ja myös lähetyksen päälle käsittelyn nopeuttamiseksi. Valitse myös oikea huoltotyötyyppi: huolto/takuu/kalibrointi/arvio.

Etusivu » Vesijohtoverkoston vianhakua paineloggereilla

Vesijohtoverkoston vianhakua paineloggereilla

Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä HSY vastaa pääkaupunkiseudun vesijohtoverkoston rakentamisesta ja ylläpidosta. Vesihuoltoverkostojen toimintakyvyn säilyttämiseksi HSY tekee kunnossapitotoimenpiteitä, kuten verkostojen huuhteluja, puhdistuksia ja tarkastuksia.

Pääkaupunkiseudun vesijoh​​tove​​rkosto

Pääkaupunkiseudun vesijohtoverkoston kokonaispituus on noin 3000 kilometriä. Pääjohdoista haarautuvat jakelujohdot, joihin kiinteistöt liittyvät omilla tonttivesijohdoillaan. Laajan vesijohtoverkoston kunnossapito on haastavaa varsinkin tilanteissa, joissa ongelman aiheuttajaa ei pystytä helposti paikallistamaan.

Paineloggerit vianhaussa

Elkome toimitti HSY:lle dataloggereita painehäviöiden paikallistamiseen ja syiden selvittämiseen. Paineloggerit laitettiin mittaamaan vesijohtoverkon painetta useasta eri palopostista. Loggereita asennettiin kyseiseen mittaukseen yhteensä 7 kappaletta. Kun paineloggerit oli asennettu linjaan, aloitettiin vesijohtoverkoston huuhtelu linjan päässä. Huuhtelun vaikutus näkyi loggereissa paineen romahtamisena. Mittauksessa etsittiin pistettä, jossa paine ei enää alentunut. Tästä välistä aloitettiin etsimään vikaa, kuten esimerkiksi virtausta kuristavaa venttiiliä.

Toimitetut paineloggerit soveltuvat nesteiden sekä ilmanpaineen mittaamiseen ja tallentamiseen. Loggeri toimii ilman ulkoista apujännitettä oman sisäisen akkunsa ansiosta jopa useita kuukausia. Mittausarvot tallennetaan laitteen sisäiseen muistiin, johon mahtuu 60000 mittausarvoa. Tallennetut mittaustulokset voidaan siirtää tietokoneelle kytkemällä paineloggeri USB-kaapelilla tietokoneeseen.

"Dataloggerien keräämän mittaustiedon avulla pystymme paikallistamaan ongelmakohtia laajassa vesijohtoverkostossa."

Helsingin seudun ympäristöpalvelut

Elkomen tiimi valmiina auttamaan

Haluamme perehtyä haasteisiinne ja ymmärtää tarpeenne. Jos tarvitset apua järjestelmien suunnitteluun, valmistukseen tai asennuksiin, ota rohkeasti yhteyttä. Keskustellaan siitä, miten voimme olla teille avuksi.