Yhteydenotto

Haluamme perehtyä haasteisiinne ja ymmärtää tarpeenne. Jos tarvitset apua järjestelmien suunnitteluun, valmistukseen tai asennuksiin, ota rohkeasti yhteyttä. Keskustellaan siitä, miten voimme olla teille avuksi.

Tukipyyntö

Jätä yhteystietosi ja kerro missä voimme auttaa. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä.

Huoltotilaus

Täydennä tämä lomake lähettäessäsi laitteita huollettavaksi. Ilmoita yhteystietosi ja huoltoon lähetettävän laitteen tiedot sekä vikakuvaus ja palautusosoite tällä lomakkeella. Huoltotyöstä on aina sovittava ennakkoon asiakaspalvelun kanssa (p. 029 007 4410, asiakaspalvelu@elkome.com). Saat asiakaspalvelusta huoltotyönumeron, lisää se vikakuvaukseen ja myös lähetyksen päälle käsittelyn nopeuttamiseksi. Valitse myös oikea huoltotyötyyppi: huolto/takuu/kalibrointi/arvio.

Etusivu » Videoseinäjärjestelmällä valvotaan sähkön- ja lämmöntuotantoa

Videoseinäjärjestelmällä valvotaan sähkön- ja lämmöntuotantoa

Elkome toimitti Elenia Lämpö Oy:lle videoseinäjärjestelmän sähkön- ja lämmöntuotannon sekä lämmönjakelun valvontaan Hämeenlinnaan Vanajan voimalaitokselle. Avaimet käteen -toimitus sisälsi videoseinänäytöt, asennustelineet sekä videoseinäpalvelimen asennettuna ja käyttöön konfiguroituna.

Havainnollinen kymmenen näytön videoseinä

Videoseinä koostui kymmenestä pystyyn asennetusta ohutreunaisesta 47” FullHD-näytöstä. Näyttöjen valinnassa kiinnitettiin erityistä huomiota 24/7 käyttöön ja lähes 180 asteen katselukulmaan. Painaville näytöille suunniteltiin ja valmistettiin kehikko, jolla ne asennettiin valvomotilan seinälle. Videoseinällä esitetään tärkeimpiä prosessikuvia valvomojärjestelmästä. Uuden videoseinän ansiosta myös videovalvonta saadaan nyt havainnollisesti samalle valvomoseinälle.

Videoseinäpalvelimella kaapataan näyttökuvat

Videoseinää ohjataan Advantech AVS -sarjan videoseinäpalvelimella. Järjestelmä perustuu Matrox MURA -näytönohjainkortteihin, joilla kuvat ”kaapataan” laitoksen valvomotietokoneiden näyttösignaaleista. Näyttökuva otetaan valvomo-PC:ltä täydellä resoluutiolla, joten sen tarkkuus säilyy alkuperäisenä. Tietoturvasyistä videoseinäjärjestelmä toimii itsenäisesti, eikä sitä tarvitse liittää voimalaitoksen tehdasverkkoon. Videoseinällä voidaan näin toistaa sisältöä turvallisesti myös muista tietojärjestelmistä ja Internetistä.

Elkomelta ratkaisu näyttökuvien ohjaukseen

Videoseinän sisältöä hallitaan Matrox MURA Control -ohjelmistolla. Ohjelmistolla määritellään, mitä sisältöä videoseinällä näytetään ja missä kohdissa. Ohjelmistolla on kuitenkin hankala tehdä nopeita käyttäjäkohtaisia muutoksia ja oletusasetuksia näyttösisältöihin. Tätä varten Elkome toteutti räätälöidyn ohjelmiston näyttöseinän ohjaukseen ja hallintaan. Elkomen ratkaisulla valmiita näyttökuvia ja -asetuksia on helppo ja nopea vaihtaa. Esimerkiksi toisen tuotantolaitoksen valvomokuvat saadaan nyt valittua videoseinälle yhdellä klikkauksella.

Elkome toteutti räätälöidyn ohjelmiston näyttöseinän ohjaukseen ja hallintaan. Elkomen ratkaisulla valmiita näyttökuvia ja -asetuksia on helppo ja nopea vaihtaa. Esimerkiksi toisen tuotantolaitoksen valvomokuvat saadaan nyt valittua videoseinälle yhdellä klikkauksella.

Elkome Video Wall

Elkomen tiimi valmiina auttamaan

Haluamme perehtyä haasteisiinne ja ymmärtää tarpeenne. Jos tarvitset apua järjestelmien suunnitteluun, valmistukseen tai asennuksiin, ota rohkeasti yhteyttä. Keskustellaan siitä, miten voimme olla teille avuksi.