Skip to content

Sähköturvallisuuden ja toiminnallisuuden testaus

Elkome on toimittanut Kaukoralle testausjärjestelmiä Jäspi-vedenlämmittimien testaukseen. Automaattisilla testereillä varmistetaan tuotteiden sähköturvallisuus sekä toiminnallisuus osana tuotantoprosessia.

Tiivis yhteistyö testausprosessin kehittämiseksi

Automatisoitu sähköturvallisuustestaus tehostaa tuotantoa. Uusien testereiden ansiosta kaikki tuotteiden laadunvarmistukseen liittyvät mittauksen tehdään yhdellä kertaa, mikä säästää merkittävästi tuotantoaikaa. Kaikki mittaukset tallentuvat testaustietokantaan, joten testejä voidaan analysoida myös jälkikäteen.
- Olemme tehneet tiivistä yhteistyötä Elkomen kanssa testausprosessin kehittämiseksi ja toiminnan tehostamiseksi. Ratkaisut erilaisiin haasteisiin on löydetty nopeasti ja muutokset kaikkiin testereihin toteutettu järjestelmällisesti, kehuu Kaukoran R&D pääsuunnittelija Rami Heinonen sujuvaa yhteistyötä.

ERP-liityntä asiakaskohtaisena lisäominaisuutena

Elkomen sähköturvatesterillä pystytään tekemään sähköturvallisuuden lisäksi myös tuotteiden toiminnallisuuden varmistamiseen liittyvät testaukset. Lisäominaisuutena testausjärjestelmään suunniteltiin ERP-liityntä, joka mahdollistaa tuotetietojen lukemisen toiminnanohjausjärjestelmästä ja tämän perusteella oikean tuoteperhekohtaisen testiohjelman valinnan testerille.
- Jokaisen tuotteen testaus suoritetaan eri tavalla, vaikka mittaukset ja testit ovatkin periaatteessa samoja. Elkomen testeriohjelmisto on helppokäyttöinen ja testattavan tuotteen kytkeminen testeriin on selkeää myös käyttäjille, jotka eivät ole sähkötekniikan asiantuntijoita.

Valoverho varmistaa turvallisuuden testauksen aikana

Testauspisteet on sijoitettu tuotantolinjalle siten, että työntekijät pystyvät kulkemaan käytävillä testerien lähellä. Testauksen turvallisuus on varmistettu valoverhoilla, jotka pysäyttävät testauksen, jos työntekijä ylittää turvarajan testauksen aikana. Tilan säästämiseksi testerit on sijoitettu tuotantolinjan yläpuolelle.
- Normaali liikuteltava testerikärry olisi vienyt turhaa tilaa käytävällä, joten testerin mekaniikka muokattiin tarpeisiimme sopivaksi, jatkaa Heinonen testereihin tehdyistä asiakaskohtaisista muutoksista.

Viallisen komponenttierän löytyminen testauksessa

Konkreettinen esimerkki tuotetestauksen hyödyistä on viallisen komponenttierän löytyminen testauksessa. Testauksella estettiin viallisia komponentteja sisältävien laitteiden pääsy myyntiin ja asennuksiin asiakkaille.
- Valmistamme tuotannossa erilaisia lämminvesivaraajia lähes 40 000 laitetta vuodessa. Ennen kuin laitteet päätyvät asennuksiin, ne voivat olla tukkurin varastossa ja urakoitsijoilla jopa pari kuukautta. Tänä aikana viallisia komponentteja sisältäviä laitteita olisi ehditty valmistaa jopa tuhansia, ennen kuin vika olisi huomattu laitteiden käyttöönotossa tai käytössä, kertoo Heinonen tuotetestauksella saavutetuista hyödyistä.

"Olemme tehneet tiivistä yhteistyötä Elkomen kanssa testausprosessin kehittämiseksi ja toiminnan tehostamiseksi. Ratkaisut erilaisiin haasteisiin on löydetty nopeasti ja muutokset kaikkiin testereihin toteutettu järjestelmällisesti."

R&D pääsuunnittelija Rami Heinonen, Kaukora Oy