Yhteydenotto

Haluamme perehtyä haasteisiinne ja ymmärtää tarpeenne. Jos tarvitset apua järjestelmien suunnitteluun, valmistukseen tai asennuksiin, ota rohkeasti yhteyttä. Keskustellaan siitä, miten voimme olla teille avuksi.

Tukipyyntö

Jätä yhteystietosi ja kerro missä voimme auttaa. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä.

Huoltotilaus

Täydennä tämä lomake lähettäessäsi laitteita huollettavaksi. Ilmoita yhteystietosi ja huoltoon lähetettävän laitteen tiedot sekä vikakuvaus ja palautusosoite tällä lomakkeella. Huoltotyöstä on aina sovittava ennakkoon asiakaspalvelun kanssa (p. 029 007 4410, asiakaspalvelu@elkome.com). Saat asiakaspalvelusta huoltotyönumeron, lisää se vikakuvaukseen ja myös lähetyksen päälle käsittelyn nopeuttamiseksi. Valitse myös oikea huoltotyötyyppi: huolto/takuu/kalibrointi/arvio.


    Elkome » Selkeä tilannekuva lisää toiminnan tehokkuutta
    Valvomon videoseinä

    Selkeä tilannekuva lisää toiminnan tehokkuutta

    Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren biotuotetehdas Äänekoskella on pohjoisen pallonpuoliskon suurin puuta jalostava laitos. Yksi merkittävä osa tehtaan prosessia on puunkäsittelyn huippumoderni valvomo, jossa puunkäsittelyn prosessit ja toiminnot on visualisoitu suurelle videoseinälle.

    Kattava kokonaiskuva tehtaan toiminnasta

    Videoseinän avulla seurataan samanaikaisesti tuotantoprosessia, automaatiota ja videovalvontaa. ”Kun laitteisto otettiin käyttöön ja ensimmäiset näkymät oli luotu, tuli selväksi, kuinka paljon helpommaksi suuren tietomäärän seuraaminen muodostui”, sanovat valvomohenkilöstön jäsenet. Videoseinä koostuu 12 pystyyn asennetusta, 24/7 valvomokäyttöön suunnitelluista 55” videoseinänäytöstä. Näytöt asennettiin kaareen operaattoreiden työpisteiden mukaisesti. Asennustapa ja lähes 180° katselukulma mahdollistavat kaiken sisällön katselun jokaiselta operointipisteeltä koko seinän alueella.

    Nopea reagointi ja tilannekuva tapahtumista

    Operaattorit voivat luoda ja tallentaa erilaisia näkymiä videoseinälle ja vaihtaa esitettävää sisältöä helposti näiden välillä. Esimerkiksi hälytyksen sattuessa näkymä vaihdetaan nopeasti yleisnäkymästä yksityiskohtaiseen tuotantoprosessin tai videovalvonnan osaan parhaan mahdollisen tilannekuvan saamiseksi. Valvomohenkilökunta pystyy näin reagoimaan hälytykseen nopeasti, tehokkaasti ja tilanteen vaatimalla tavalla. ”Jokainen valvomossa oleva operaattori näkee kattavan kokonaiskuvan puunkäsittelyn prosessista. Ongelmatilanteissa saadaan nopeasti hyvä tilannekuva tapahtumasta, jolloin on helppo tarttua toimeen. Näin säästetään aikaa ja vältytään turhalta säheltämiseltä.”

    Sisällön kerääminen tietoturvallisesti eri järjestelmistä

    Videoseinälle kerätään sisältöä useasta eri tehtaan järjestelmästä. ”Tietoturva on meille tärkeä osa-alue kokonaisvaltaista toimintaa. Tämän takia tuli varmistaa, että toteutettava järjestelmä on tietoturvallinen mahdollistaen kuitenkin datan keräämisen ja esittämisen reaaliajassa.” Elkomen videoseinäjärjestelmä toimii itsenäisesti irrallaan tehdasverkosta ja automaatiojärjestelmästä. Sisältö videoseinälle ”kaapataan” eri järjestelmien näyttösignaaleista ja kootaan palvelimella videoseinällä esitettäväksi.

    Videoseinäjärjestelmä ”avaimet käteen” -toimituksena

    Elkome toimitti Metsä Fibre Oy:n biotuotetehtaalle Äänekoskelle videoseinäjärjestelmän puunkäsittelyn valvontaan yhteistyössä Andritzin kanssa. Avaimet käteen -periaatteella tehty toimitus sisälsi videoseinänäytöt, asennustelineet, ohjelmistot sekä videoseinäpalvelimen - Kaikki asennettuna ja konfiguroituna valmiina käyttöön.

    ”Jokainen valvomossa oleva operaattori näkee kattavan kokonaiskuvan puunkäsittelyn prosessista. Ongelmatilanteissa saadaan nopeasti hyvä tilannekuva tapahtumasta, jolloin on helppo tarttua toimeen. Näin säästetään aikaa ja vältytään turhalta säheltämiseltä.”

    Metsä Fibre Oy

    Metsä Fibre valvomon videoseinä
    Metsä Fibre valvomon videoseinä

    Valokuvat: Andritz Oy

    Elkomen tiimi valmiina auttamaan

    Haluamme perehtyä haasteisiinne ja ymmärtää tarpeenne. Jos tarvitset apua järjestelmien suunnitteluun, valmistukseen tai asennuksiin, ota rohkeasti yhteyttä. Keskustellaan siitä, miten voimme olla teille avuksi.