Yhteydenotto

Haluamme perehtyä haasteisiinne ja ymmärtää tarpeenne. Jos tarvitset apua järjestelmien suunnitteluun, valmistukseen tai asennuksiin, ota rohkeasti yhteyttä. Keskustellaan siitä, miten voimme olla teille avuksi.

Tukipyyntö

Jätä yhteystietosi ja kerro missä voimme auttaa. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä.

Huoltotilaus

Täydennä tämä lomake lähettäessäsi laitteita huollettavaksi. Ilmoita yhteystietosi ja huoltoon lähetettävän laitteen tiedot sekä vikakuvaus ja palautusosoite tällä lomakkeella. Huoltotyöstä on aina sovittava ennakkoon asiakaspalvelun kanssa (p. 029 007 4410, asiakaspalvelu@elkome.com). Saat asiakaspalvelusta huoltotyönumeron, lisää se vikakuvaukseen ja myös lähetyksen päälle käsittelyn nopeuttamiseksi. Valitse myös oikea huoltotyötyyppi: huolto/takuu/kalibrointi/arvio.


    Elkome » Ethernet-verkon kahdennuksella luotettavuutta tiedonsiirtoon

    Ethernet-verkon kahdennuksella luotettavuutta tiedonsiirtoon

    Elkome toimitti Nokian vesihuoltolaitokselle hallittavia Ethernet-kytkimiä, joiden avulla parannettiin tiedonsiirtoa eri toimipisteiden välillä. Vaatimuksena oli verkon kahdennus ja tiedonsiirron varmistus myös ongelmatapauksissa.

    Nokia on kasvava, runsaan 32 000 asukkaan kaupunki Pirkanmaalla. Nokialla yhdistyvät kaupunkiseudun monipuoliset palvelut sekä pienen kaupungin ihmisläheinen tunnelma. Nokian kaupungin vesihuoltolaitos toimii teknisen lautakunnan alaisuudessa. Vesihuoltolaitokseen kuuluvat vesi- ja viemärilaitos.

    Varmuutta tiedonsiirtoon verkon kahdennuksella

    Vesilaitoksen, vesitornien ja eri toimipisteiden välillä on runsaasti elintärkeää verkkoliikennettä. Nokialla verkko on kahdennettu siten, että ensisijaisen verkon kaatuessa toissijaisen verkon kautta liikenne jatkuu ongelmitta. Verkon kahdennus on toteutettu Advantech EKI-4000 ja EKI-7000 -sarjan hallittavilla Ethernet-kytkimillä.

    Haasteita verkon konfigurointiin

    Haasteita verkon konfigurointiin tuo erilaiset IP-avaruudet, Virtual LAN -osoitteet, kahden samanaikaisen yhteyden toiminnallisuus, salaus ja suojaus, sekä verkon osittainen toiminta kaupungin muiden palveluyksiköiden kanssa. Järjestelmä toteutettiin Advantech EKI-kytkimillä ilman muita kalliita lisälaitteita. ”Kytkimien hallintaominaisuuksia voidaan pitää erittäin hyvinä ja monipuolisina”, Markus Salokannel Nokian kaupungin vesihuoltolaitokselta kertoo. ”Vanhat käytössä olevat erilliset salausboksit, reitittimet ja lisälaitteet voidaankin nyt poistaa käytöstä. Säästöä saadaan vuositasolla ja järjestelmää on tarkoitus laajentaa Advantech EKI -kytkimillä myös tulevaisuudessa.”

    Monipuolisuus ja käytön yksinkertaisuus

    Advantech EKI-4000 ja EKI-7000 -verkkokytkimet ovat hallintaominaisuuksiltaan erittäin monipuolisia, mutta silti yksinkertaisia käyttää. Asetusten tallennus, loggaus ja uusien laitteiden käyttöönotto olemassa olevilla asetuksilla on tehty käyttäjän kannalta helpoksi. Kun järjestelmästä poistui useat eri valmistajien omaan tarkoitukseensa käytetyt ”boksit”, verkon kokonaishallinnasta tuli viimeinkin verkonhallintaa sanan todellisessa merkityksessä.

    ”Kytkimien hallintaominaisuuksia voidaan pitää erittäin hyvinä ja monipuolisina. Vanhat käytössä olevat erilliset salausboksit, reitittimet ja lisälaitteet voidaankin nyt poistaa käytöstä. Säästöä saadaan vuositasolla ja järjestelmää on tarkoitus laajentaa Advantech EKI -kytkimillä myös tulevaisuudessa.”

    Markus Salokannel - Nokian kaupungin vesihuoltolaitos

    Advantech EKI

    Elkomen tiimi valmiina auttamaan

    Haluamme perehtyä haasteisiinne ja ymmärtää tarpeenne. Jos tarvitset apua järjestelmien suunnitteluun, valmistukseen tai asennuksiin, ota rohkeasti yhteyttä. Keskustellaan siitä, miten voimme olla teille avuksi.