Yhteydenotto

Haluamme perehtyä haasteisiinne ja ymmärtää tarpeenne. Jos tarvitset apua järjestelmien suunnitteluun, valmistukseen tai asennuksiin, ota rohkeasti yhteyttä. Keskustellaan siitä, miten voimme olla teille avuksi.

Tukipyyntö

Jätä yhteystietosi ja kerro missä voimme auttaa. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä.

Huoltotilaus

Täydennä tämä lomake lähettäessäsi laitteita huollettavaksi. Ilmoita yhteystietosi ja huoltoon lähetettävän laitteen tiedot sekä vikakuvaus ja palautusosoite tällä lomakkeella. Huoltotyöstä on aina sovittava ennakkoon asiakaspalvelun kanssa (p. 029 007 4410, asiakaspalvelu@elkome.com). Saat asiakaspalvelusta huoltotyönumeron, lisää se vikakuvaukseen ja myös lähetyksen päälle käsittelyn nopeuttamiseksi. Valitse myös oikea huoltotyötyyppi: huolto/takuu/kalibrointi/arvio.
[recaptcha*]
[recaptcha*]
[recaptcha*]
Elkome » Järjestelmätuotteet » LoRaWAN-anturit, -lähettimet ja -gatewayt
Smart city

LoRaWAN-anturit, -lähettimet ja -gatewayt

LoRaWAN on langaton IoT-tiedonsiirtotekniikka, joka soveltuu erityisesti pienille datamäärille. Sen etuina ovat kaksisuuntainen tiedonsiirto, paikannettavuus, pieni tehonkulutus ja hyvä kantavuus.

LoRaWAN-anturit ja -lähettimet

LoRaWAN-antureilla on helppo mitata ja kerätä tietoa maantieteellisesti laajalla alueella olevista kohteista. Antureita löytyy jo laaja valikoima erilaisten suureiden, kuten esimerkiksi lämpötilan, kosteuden, kaasupitoisuuksien ja tärinän mittaukseen. LoRaWAN-anturit kuluttavat vähän virtaa, joten ne toimivat paristoilla jopa 10 vuotta. LoRa-tekniikan ansiosta kantavuus on hyvä myös sellaisissa kohteissa, joissa matkapuhelinverkko ei kuulu.

LoRaWAN-lähettimiin voidaan liittää ulkoisia antureita tai toimilaitteita ympäristö-, olosuhde- ja kunnonvalvontasovelluksia varten. Jännite- ja virtaviestien lisäksi lähettimiin voidaan kytkeä myös sarjaväylä- ja Modbus-laitteita, jolloin IoT-järjestelmään pystytään keräämään tietoa myös automaatiojärjestelmistä.

LoRaWAN anturit
LoRaWAN gateway

Reitittimet ja IoT Edge Gatewayt

LoRaWAN-reitittimillä voidaan toteuttaa yrityksen oma IoT-verkko. Suuri tehdaskiinteistö tai esimerkiksi kaupungin kokoinen alue voidaan kattaa helposti muutamalla reitittimellä, joiden kantama on jopa 10 km. LoRaWAN-reitittimet keräävät tietoa antureilta ja lähettimiltä, ja välittävät ne tiedonkeruupalvelimelle tai pilvipalveluun.

LoRaWAN-reititin voi olla myös älykäs IoT Edge Gateway -tietokone, joka tarvittaessa puskuroi ja jalostaa antureilta kerättyä tietoa. Tietokone voi toimia myös tiedonkeruupalvelimena suljetussa järjestelmässä ja se voi haluttaessa kerätä tiedoa myös muista teollisuusväylistä tai langattomista verkoista.

Digitan LoRaWAN IoT-verkko

Digita tarjoaa valtakunnallista LoRaWAN-verkkoa palvelualustaksi yhteistyökumppaneille. Valmis verkkoinfrastruktuuri mahdollistaa kustannustehokkaan ja yksinkertaisen IoT-järjestelmän toteutuksen ilman paikallisverkko- ja gateway-ratkaisuja. Digitan IoT LoRaWAN -verkon peittokartta.

Yrityksen oma LoRaWAN IoT-verkko

Yritykset ja kaupungit, jotka haluavat ylläpitää ja kehittää esimerkiksi kustannussyistä omaa IoT-järjestelmää, voivat rakentaa oman LoRaWAN-verkon reitittimien ja Edge Gateway -laitteiden avulla. Muutaman edullisen reitittimen avulla voidaan toteuttaa laajankin alueen kattava IoT-tiedonkeruu ja ohjausjärjestelmä.

LoRaWAN-ratkaisut älykkäiden IoT-järjestelmien toteutukseen eri toimialoilla

City

Infrastruktuuri

Vedenkulutus ja energiamittaukset,
liikenteenvalvonta ja -ohjaus,
valaistus, ääni ja melu.

Environment

Ympäristö

Vesistön ja maaperän mittaukset,
sää- ja ilmasto-olosuhteet,
kasvuolosuhteiden seuranta.

 

Factory area

Teollisuus

Koneiden ja laitteiden kunnonvalvonta,
kiinteistöjen ja omaisuuden valvonta,
automaatio ja tiedonkeruu

Harbour area

Logistiikka

Kuljetusten valvonta,
paikannus ja seuranta.

Security

Turvallisuus

Aluevalvonta,
lukitusten varmistaminen ja ohjaus,
hälytyspainikkeet.

Building

Kiinteistöt

Kulunvalvonta,
olosuhdevalvonta,
rakenteiden kunnonvalvonta

Elkomen tiimi valmiina auttamaan

Haluamme perehtyä haasteisiinne ja ymmärtää tarpeenne. Jos tarvitset apua järjestelmien suunnitteluun, valmistukseen tai asennuksiin, ota rohkeasti yhteyttä. Keskustellaan siitä, miten voimme olla teille avuksi.
[recaptcha*]