Skip to content

Suorituskyvyn ja kestävyyden varmistaminen

Metso Outotec varmistaa uusien tuotteiden suorituskyvyn ja kestävyyden tutkimuskeskuksessa ja asiakaskohteissa tehtävillä tuotekehityksen mittauksilla. Mittausjärjestelmäksi valittiin Elkomen toimittamat Gantner-mittauslaitteet ja DASYLab-mittausohjelmisto.

Monipuolinen mittausjärjestelmä tuotekehitykseen

Metso Outotec valmistaa murskaimia ja toimittaa murskaus- ja seulontalaitoksia kiviainestuotantoon, rakennusmateriaalien kierrätykseen ja kaivostoimintaan. Uusien koneiden ja järjestelmien suorituskyky sekä kestävyys halutaan varmistaa Tampereen tutkimuskeskuksessa ja asiakaskohteissa tehtävillä tuotekehityksen mittauksilla. Mittauslaitteiston tulee olla helposti mukana kuljetettava, mutta soveltuva myös pidempiaikaisiin mittauksiin kiinteissä asennuskohteissa.
- Metso Outotecilla on ollut Elkomen toimittamia mittauslaitteita käytössä jo pitkään, joten uusien järjestelmien hankinta oli luonnollista tutulta toimittajalta, kertoo mittausinsinööri Henri Siiskonen.

Modulaarinen kannettava Gantner-mittausjärjestelmä

Metso Outotec hankki tuotekehityksen käyttöön neljä uutta kannettavaa Gantner Q.Brixx -mittauslaitteistoa. Gantnerin modulaarisuus mahdollistaa IO-yksiköiden vaihtamisen helposti kulloiseenkin mittaustarpeeseen soveltuvaksi. Valikoimasta löytyy IO-yksiköitä muun muassa sähkötehon, värähtelyn, hydrauliikan paineiden, lämpötilan ja pyörimisnopeuden mittaukseen. Runkojännitysten mittauksiin käytetään venymäliuskoja.
- Kannettava mittausjärjestelmä on helppo ottaa mukaan asennuskohteisiin. Modulaarisuus mahdollistaa erilaisten mittausten tekemisen yhdellä ja samalla laitteistolla, Siiskonen perustelee laitteiston valintaa.

Mittausohjelmistona entuudestaan tuttu DASYLab

Metso Outotec on käyttänyt DASYLab-mittausohjelmistoa myös aikaisemman mittauslaitteiston kanssa. DASYLab on helppokäyttöinen, mutta silti monipuolinen ohjelmisto mittausten suoritukseen sekä jälkikäteen tehtävään analysointiin. DASYLab soveltuu erinomaisesti keikkamittauksiin, koska mittaussovellus on nopea tehdä kulloiseenkin tarpeeseen soveltuvaksi. Ohjelmistoon on helppo ladata myös aikaisempia mittaustuloksia ja tehdä niihin erilaisia suodatuksia ja laskentoja.
- Oli luonnollista valita uuteen mittausjärjestelmään DASYLab-yhteensopivat mittauslaitteet. Tuttu mittausohjelmisto mahdollisti uuden järjestelmän nopean ja tehokkaan käyttöönoton, jatkaa Siiskonen perusteluja mittausjärjestelmän hankintaan.

"Metso Outotecilla on ollut Elkomen toimittamia mittauslaitteita käytössä jo pitkään, joten uusien järjestelmien hankinta oli luonnollista tutulta toimittajalta."

Mittausinsinööri Henri Siiskonen, Metso Outotec Finland Oy