Skip to content


Bartec_logo_white

ATEX-tietokoneet ja -näytöt räjähdysvaarallisiin olosuhteisiin

Bartec valmistaa ATEX-hyväksyttyjä tietokoneita ja käyttöliittymäratkaisuja räjähdysvaarallisiin käyttöolosuhteisiin. Bartec tarjoaa myös kotelointiratkaisuja sähkölaitteiden ja komponenttien suojaamiseen olosuhteissa, joissa voi esiintyä räjähdysvaarallisia kaasuja, pölyä tai helposti syttyviä materiaaleja.

Vaatimukset räjähdysvaarallisissa Ex-tiloissa käytettävälle tietotekniikalle 

Euroopan unionin ATEX-direktiivi (Atmosphères Explosibles) asettaa kaksi pääluokkaa laitteille, jotka on tarkoitettu käytettäväksi räjähdysvaarallisissa tiloissa. Luokan 1 laitteet on suunniteltu käytettäväksi kaivosolosuhteissa, kun taas luokan 2 laitteet soveltuvat muihin räjähdysvaarallisiin tiloihin.

Zone 0 tarkoittaa aluetta, jossa räjähdysvaarallisia kaasuja esiintyy jatkuvasti käytön aikana. Zone 1 -alueella räjähdysvaara on todennäköinen käytön aikana, kun taas Zone 2 -alueella räjähdysvaara on etätodennäköinen tai lyhytaikainen. Zonet 20, 21 ja 22 kuvaavat puolestaan alueita, joissa pölystä aiheutuva räjähdysvaara on vallitseva jatkuvasti, todennäköisesti tai epätodennäköisesti/lyhytaikaisesti.

Ex-logo

Bartecin tuotteet Elkomen verkkokaupassa