Skip to content

Infonäytöt kierrätysaseman asiakasopastuksessa

Elkome toimitti Lakeuden Etapin uudelle kierrätysasemalle Seinäjoelle infonäyttöjä asiakasopastukseen ja viestintään. Toimivan itsepalvelun edellytys on selkeät toimintaohjeet ja opasteet aseman toiminnasta.

Asiakastyytyväisyyden parantaminen 24/7-itsepalvelulla

Lakeuden Etappi Oy vastaa jätehuollon järjestämisestä kahdeksan omistajakuntansa ja 130 000 asukkaan alueella Etelä-Pohjanmaalla. Yrityksen tavoitteena on tarjota toimivaa jätehuoltopalvelua kokonaisvaltaisesti asiakkaidensa ja ympäristönsä hyväksi. Yhtiö on aktiivinen toimialansa kehittäjä ja haluaa sitoutua jatkuvaan asiakaspalvelun ja asiakastyytyväisyyden parantamiseen. Lakeuden Etappi avasi kesällä 2021 Seinäjoelle 24/7-itsepalveluperiaatteella toimivan kierrätysaseman, RE-pisteen, kuultuaan asiakkaitaan palvelujensa kehittämisestä.

Asiakasopastus ja viestintä infonäytöillä

Elkome toimitti Seinäjoen uudelle kierrätysasemalle infonäyttöjä asiakasopastukseen ja viestintään. Toimivan itsepalvelun edellytys on selkeät toimintaohjeet ja opasteet aseman toiminnasta. 
- Lähes 80% asiakkaistamme suorittaa jätteiden lajittelun kierrätysasemalla itsepalveluna, vaikka henkilökohtaistakin palvelua on tarjolla. RE-piste on avoinna ympäri vuorokauden viikon jokaisena päivänä. On ehdottoman tärkeää, että jokainen asiakas pystyy asioimaan asemalla sujuvasti ja turvallisesti, sekä kierrättämään jätteensä oikeaoppisesti, kertoo Lakeuden Etapin palvelupäällikkö Anna Mäntylä.

Infonäytöt ympärivuotisessa ulkokäytössä

Kierrätysasemalla on yhteensä 10 infonäyttöä asennettuna alueen porteille sekä katettuun kierrätyshalliin. Ympärivuotisen ulkokäytön takia infonäyttöjen tuli olla suojattuja vedeltä ja pölyltä, niiden piti kestää kesän kuumuutta ja talven kylmyyttä, sekä oltava julkisella paikalla rakenteeltaan kestäviä mahdollisen ilkivallan tai muiden vahinkojen takia.
- Vaatimuksena infonäytöille oli toimintavarmuus vaativissa käyttöolosuhteissa. Ennätyksellisen kuuma kesä ei tuottanut ongelmia, vaikka ulkonäytöt ovatkin suorassa auringonpaisteessa alueen porteilla. Infonäytöt ovat kestäneet hyvin kaikki sääolosuhteet, kertoo Mäntylä laitteiden kestävyydestä.

Tuotteen suunnittelu ja valmistus edullisesti

Lakeuden Etappi toteutti infonäyttöjen hankinnan julkisena kilpailutuksena.
- Etsimme tarjottavaa tuotetta eri toimittajiltamme, mutta haasteellisten vaatimusten sekä hintapaineen takia päädyimme suunnittelemaan ja valmistamaan asiakkaalle sopivan ratkaisun itse. Olemme toteuttaneet aiemminkin erilaisia infokioski- ja infonäyttöratkaisuja jätehuollon sekä muiden julkisten palvelujen ja teollisuuden tarpeisiin. Lakeuden Etapin projekti osoitti, että asiakkaalle räätälöity tuote vastasi tarpeita ja oli myös hinnaltaan edullisin vaihtoehto, kiteyttää Elkomen tuotepäällikkö asiakastoimituksen onnistumisesta.

"Ennätyksellisen kuuma kesä ei tuottanut ongelmia, vaikka ulkonäytöt ovatkin suorassa auringonpaisteessa alueen porteilla. Infonäytöt ovat kestäneet hyvin kaikki sääolosuhteet."

Palvelupäällikkö Anna Mäntylä, Lakeuden Etappi Oy

Referenssejämme