Yhteydenotto

Haluamme perehtyä haasteisiinne ja ymmärtää tarpeenne. Jos tarvitset apua järjestelmien suunnitteluun, valmistukseen tai asennuksiin, ota rohkeasti yhteyttä. Keskustellaan siitä, miten voimme olla teille avuksi.

Tukipyyntö

Jätä yhteystietosi ja kerro missä voimme auttaa. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä.

Huoltotilaus

Täydennä tämä lomake lähettäessäsi laitteita huollettavaksi. Ilmoita yhteystietosi ja huoltoon lähetettävän laitteen tiedot sekä vikakuvaus ja palautusosoite tällä lomakkeella. Huoltotyöstä on aina sovittava ennakkoon asiakaspalvelun kanssa (p. 029 007 4410, asiakaspalvelu@elkome.com). Saat asiakaspalvelusta huoltotyönumeron, lisää se vikakuvaukseen ja myös lähetyksen päälle käsittelyn nopeuttamiseksi. Valitse myös oikea huoltotyötyyppi: huolto/takuu/kalibrointi/arvio.


    Elkome » Automaatiolaitteiden etäohjelmointi ja ylläpito

    Automaatiolaitteiden etäohjelmointi ja ylläpito

    Caplan tarjoaa mekaniikka- ja automaatiosuunnittelua sekä niihin liittyviä palveluita teollisuusasiakkaille. Projektitoimitusten käyttöönoton ja teknisen tuen varmistamiseksi nousi tarpeeliseksi löytää luotettava ja tietoturvaltaan ehdottoman varman ratkaisu automaatiojärjestelmien etähallintaan ja ylläpitoon.

    Tietoturvasertifioitu Secomea-etäyhteysjärjestelmä

    Aiemmin etäyhteksissä käytetty Teamviewer-ohjelmisto halutiin korvata erityisesti automaatiojärjestelmien ohjelmointiin ja ylläpitoon tarkoitetulla laitepohjaisella etäyhteysratkaisulla. ”Meille jäi harkinnan jälkeen vain vähän vaihtoehtoja, joista Secomea osoittautui vahvimmaksi ja parhaimmaksi ratkaisuksi. Secomealla oli muutamaan ongelmaan suoraan ratkaisu”, kertoo Caplanin automaatiopäällikkö Mika Pekkanen.

    Keskitetty halllinta ja etäkohteiden tarkka määrittely

    Secomea-etäyhteysratkaisu tarjoaa täydellisen käyttäjä- ja laitehallinnan GateManager-hallintaportaalin sekä SiteManager-reitittimien Agent-toiminnallisuuden ansiosta. Millään muulla etäyhteysratkaisulla ei pystytä yhtä helposti määrittelemään, kenellä etäkäyttäjällä on pääsy mihinkin eri asiakkaiden järjestelmiin. Lisäksi Agentilla määritellään tarkasti, mihin laitteeseen etäkohteessa yhteys sallitaan ja millä yhteystavalla. Yhdelle etäkäyttäjälle voidaan sallia logiikan ohjelmointi, toiselle HMI-päätteen etäkäyttö ja kolmannelle taas pääsy selaimella etäkohteessa olevaan webbipalvelimeen. Kaikista etäyhteyksistä tallentuu järjestelmään lokitieto myöhempää auditointia varten.

    Etäyhteydet ja IoT-tiedonkeruu samalla järjestelmällä

    Tietoturvallisten etäyhteyksien lisäksi Secomea-järjestelmällä voidaan toteuttaa IoT-tiedonkeruu automaatiojärjestelmästä. Secomea IoT Gateway -ominaisuus mahdollistaa tiedonkeruun mm. Modbus, OPC UA, Siemens S7 ja Rockwell-järjestelmistä eri pilvipalveluihin, kuten AWS, Azure ja Cumulocity. Lisäksi Secomea tarjoaa oman Data Collection Cloud -palvelun tietojen tallennukseen ja visualisointiin. Sekä etäyhteyksien että IoT-tiedonkeruun hallinta on toteutettu GateManager-hallintaportaalissa. Useat johtavat automaatiovalmistajat suosittelevat Secomea-järjestelmää etäyhteyksien ja IoT-tiedonkeruun toteutukseen.

    Tietoturvasertifiointi ja palvelun jatkuvuus

    Päätös uuden etäyhteysjärjestelmän käyttöönotosta pitää tehdä harkiten ja huolellisesti. On varmistuttava järjestelmän ehdottomasta luotetavuudesta, koska asiakkaan tehdasverkon ja automaatiojärjestelmän avaaminen etäyhteyksille voi olla suuri tietoturvariski. Secomean luotettavuus on todistettu tietoturvasertifioinnin avulla. Myös etäyhteyspalvelun jatkuvuus on varmistettava. Pahin skenaario olisi, että jonain päivänä yhteydet eivät enää toimisikaan palveluntarjoajasta johtuvista syistä. Osoituksena taloudellisesta vakavaraisuudesta, Tanskan pörssi on myöntänyt Secomealle Gazelle-palkinnon kuutena vuotena peräkkäin. Secomea on näin turvallinen ja pitkälle kantava ratkaisu etäyhteyksien ja IoT-tiedonkeruun toteutukseen.

    Elkomen tiimi valmiina auttamaan

    Haluamme perehtyä haasteisiinne ja ymmärtää tarpeenne. Jos tarvitset apua järjestelmien suunnitteluun, valmistukseen tai asennuksiin, ota rohkeasti yhteyttä. Keskustellaan siitä, miten voimme olla teille avuksi.