Yhteydenotto

Haluamme perehtyä haasteisiinne ja ymmärtää tarpeenne. Jos tarvitset apua järjestelmien suunnitteluun, valmistukseen tai asennuksiin, ota rohkeasti yhteyttä. Keskustellaan siitä, miten voimme olla teille avuksi.

Tukipyyntö

Jätä yhteystietosi ja kerro missä voimme auttaa. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä.

Huoltotilaus

Täydennä tämä lomake lähettäessäsi laitteita huollettavaksi. Ilmoita yhteystietosi ja huoltoon lähetettävän laitteen tiedot sekä vikakuvaus ja palautusosoite tällä lomakkeella. Huoltotyöstä on aina sovittava ennakkoon asiakaspalvelun kanssa (p. 029 007 4410, asiakaspalvelu@elkome.com). Saat asiakaspalvelusta huoltotyönumeron, lisää se vikakuvaukseen ja myös lähetyksen päälle käsittelyn nopeuttamiseksi. Valitse myös oikea huoltotyötyyppi: huolto/takuu/kalibrointi/arvio.


    Elkome » Mittausjärjestelmä kallioperän liikkeiden seurantaan

    Mittausjärjestelmä kallioperän liikkeiden seurantaan

    Suomen Malmi Oy:n kalliomekaniikka tekee kallion in-situ jännitystilamittauksia. Pitkäaikaista seurantaa varten maaperään asennetaan antureita ja automaattinen monitorointijärjestelmä. Elkome on toimittanut Suomen Malmi Oy:lle järjestelmään liittyvät dataloggerit ja mittalaitekaapit.

    Mittauslaitteet IP66-suojatussa laitekaapissa

    Elkome on toimittanut Suomen Malmi Oy:lle dataloggeri-mittauslaitteita kallioperän liikkeiden seurantaan. Dataloggerit asennettiin ruostumattomasta teräksestä valmistettuun IP66-suojattuun laitekaappiin. Dataloggeri-mittauslaitteiden lisäksi laitekaapissa on kanavalaajennusyksiköitä, joiden ansiosta mittausjärjestelmää on helppo laajentaa seurantakohteen laajuuden mukaan. Laitekaapin pohjaan asennettiin suojatut läpiviennit antureiden kaapeloinnille.

    Monitorointijärjestelmä satojen metrien syvyydessä

    Suomen Malmi Oy on toimittanut automaattisia monitorointijärjestelmiä kallioperän seurantaan muun muassa Olkiluotoon käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoitustilan louhintatyömaalle sekä Helsinkiin Länsimetron tunnelien rakennuspaikalle. Anturointi ja mittausjärjestelmä asennetaan lähelle seurantakohdetta. Usein asennuspaikka on maan alla jopa useiden satojen metrien syvyydessä.

    Mittausjärjestelmä koostuu kolmipistetankoekstensometristä sekä dataloggeripohjaisesta tiedonkeruujärjestelmästä. Tankoekstensometrin ankkurit juotetaan ennalta määrättyihin syvyyksiin kalliossa olevaan reikään, joka on tehty poraamalla tai kairaamalla. Kalliossa tapahtuvat liikkeet välittyvät näin kallion pinnassa olevaan referenssitasoon, jota verrataan alkulukema-arvoihin. Järjestelmällä seurataan kalliossa tapahtuvia odottamattomia muutoksia.

    ”Vaativa asennusympäristö maan alla vaatii mittauslaitteiston asennukselta hyvää suojausta. Elkomen toimittamat dataloggeri-mittauslaitteet on asennettu IP66-suojattuun ruostumattomasta teräksestä valmistettuun mittalaitekaappiin.”

    Klaus Varis - Suomen Malmi Oy

    Datataker Geologger

    Elkomen tiimi valmiina auttamaan

    Haluamme perehtyä haasteisiinne ja ymmärtää tarpeenne. Jos tarvitset apua järjestelmien suunnitteluun, valmistukseen tai asennuksiin, ota rohkeasti yhteyttä. Keskustellaan siitä, miten voimme olla teille avuksi.