Yhteydenotto

Haluamme perehtyä haasteisiinne ja ymmärtää tarpeenne. Jos tarvitset apua järjestelmien suunnitteluun, valmistukseen tai asennuksiin, ota rohkeasti yhteyttä. Keskustellaan siitä, miten voimme olla teille avuksi.

Tukipyyntö

Jätä yhteystietosi ja kerro missä voimme auttaa. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä.

Huoltotilaus

Täydennä tämä lomake lähettäessäsi laitteita huollettavaksi. Ilmoita yhteystietosi ja huoltoon lähetettävän laitteen tiedot sekä vikakuvaus ja palautusosoite tällä lomakkeella. Huoltotyöstä on aina sovittava ennakkoon asiakaspalvelun kanssa (p. 029 007 4410, asiakaspalvelu@elkome.com). Saat asiakaspalvelusta huoltotyönumeron, lisää se vikakuvaukseen ja myös lähetyksen päälle käsittelyn nopeuttamiseksi. Valitse myös oikea huoltotyötyyppi: huolto/takuu/kalibrointi/arvio.


    Elkome » Mittausjärjestelmä raiteiden suoruuden korjaamiseen

    Mittausjärjestelmä raiteiden suoruuden korjaamiseen

    Elkome toimitti Komsor Oy:lle mittaus-, ohjaus- ja tiedonkeruujärjestelmän junaradan suoruuden ja kallistusten korjaukseen käytettävän raiteentukemiskoneen modernisointiin. Projektiin kuului tarvittavat mittauslaitteet, LabVIEW-pohjainen tiedonkeruu- ja ohjaussovellus sekä järjestelmän asennukset ja käyttöönotto.

    LabVIEW-pohjainen sovellus ohjaa raiteentukemiskonetta

    Järjestelmän keskeisenä osana toimii Elkomen kehittämä LabVIEW-pohjainen mittaus-, ohjaus- ja tiedonkeruusovellus. Järjestelmä mittaa GPS:llä paikkatietoa, pulssitulolla nopeutta sekä analogituloilla kallistusta, nuolikorkeutta ja korkeuspoikkeamaa. Mittaustulosten perusteella analogilähdöillä ohjataan raiteentukemiskoneen toimilaitteita. Tulokset talletetaan tietokantaan ja niistä tehdään tarvittavat raportit.

    Nopea ja tarkka mittausjärjestelmä

    Mittausjärjestelmä perustuu nopeisiin ja tarkkoihin Gantner Q.Bloxx -mittausyksiköihin. Mittaustietokoneeksi valittiin pienikokoinen ja kestävä Advantech UNO-2272G -teollisuustietokone. Järjestelmän toimintaa voidaan ohjata ja seurata junan molemmista hyteistä. Näytön ja näppäimistön kahdennus ja signaalien siirto toteutettiin Adderin KVM-jakajilla.

    Mittauslaitteiden asennus laitekoteloon

    Mittauslaitteet ja tietokone asennettiin laitekoteloon. Sähkönsyöttö varmennettiin akkupaketilla, joka varmistaa sähkönsyötön järjestelmään usean tunnin ajaksi. Elkome teki järjestelmään tarvittavan sähkösuunnittelun ja laitekotelon sähköistyksen.

    Erikoisosaamista rataverkoston ylläpitoon

    Komsor Oy on rautatieurakointiin erikoistunut maanrakennusyritys. Yrityksen toiminta-alueena on koko Suomen rataverkosto. Komsorin erikoisosaamista ja vastuualueita ovat mm. maan- ja sillanrakennus, mekaaniset ja sähköiset turvalaitteet, työnaikainen liikenteenhoito ja ultraäänitutkimukset.

    Komsor Oy on rautatieurakointiin erikoistunut maanrakennusyritys, jonka erikoisosaamista ja vastuualueita ovat mm. maan- ja sillanrakennus, mekaaniset ja sähköiset turvalaitteet, työnaikainen liikenteenhoito ja ultraäänitutkimukset.

    Gantner Q.Bloxx

    Elkomen tiimi valmiina auttamaan

    Haluamme perehtyä haasteisiinne ja ymmärtää tarpeenne. Jos tarvitset apua järjestelmien suunnitteluun, valmistukseen tai asennuksiin, ota rohkeasti yhteyttä. Keskustellaan siitä, miten voimme olla teille avuksi.