Yhteydenotto

Haluamme perehtyä haasteisiinne ja ymmärtää tarpeenne. Jos tarvitset apua järjestelmien suunnitteluun, valmistukseen tai asennuksiin, ota rohkeasti yhteyttä. Keskustellaan siitä, miten voimme olla teille avuksi.

Tukipyyntö

Jätä yhteystietosi ja kerro missä voimme auttaa. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä.

Huoltotilaus

Täydennä tämä lomake lähettäessäsi laitteita huollettavaksi. Ilmoita yhteystietosi ja huoltoon lähetettävän laitteen tiedot sekä vikakuvaus ja palautusosoite tällä lomakkeella. Huoltotyöstä on aina sovittava ennakkoon asiakaspalvelun kanssa (p. 029 007 4410, asiakaspalvelu@elkome.com). Saat asiakaspalvelusta huoltotyönumeron, lisää se vikakuvaukseen ja myös lähetyksen päälle käsittelyn nopeuttamiseksi. Valitse myös oikea huoltotyötyyppi: huolto/takuu/kalibrointi/arvio.


    Elkome » Tiedonkeruujärjestelmä vedenkulutuksen seurantaan

    Tiedonkeruujärjestelmä vedenkulutuksen seurantaan

    Elkome toimitti Forssan vesihuoltoliikelaitokselle etätiedonkeruu- ja etävalvontajärjestelmän vedenkulutuksen seurantaan. Tiedonkeruuyksiköt asennettiin vesimittarikaivoihin, jonne virransyöttö järjestettiin aurinkopaneeleilla. Tiedonkeruuyksiköt lähettävät seurantatiedot automaattisesti GPRS-yhteydellä tiedonkeruupalvelimelle, josta asiakas voi seurata kulutustietoja ja saada hälytyksiä.

    Forssan vesihuoltoliikelaitos korvasi suurasiakkaidensa vanhoja mekaanisia vesimittareita uudenaikaisilla mittareilla, joissa ei ole liikkuvia tai kuluvia osia sisällä.  Uusista mittalaitteista voidaan lukea vedenkulutustietojen lisäksi monia eri kulutukseen liittyviä tietoja. Forssassa esimerkiksi liian suurta hetkellistä kulutusta käytetään hälytystietona, josta järjestelmä ilmoittaa tekstiviesti- tai sähköpostihälytyksenä.

    Etätiedonkeruujärjestelmä

    Aikaisemmin vedenkulutuslukemat käytiin lukemassa mittarin asennuspaikallaa. Nyt tiedonkeruu tapahtuu automaattisesti vesimittareihin kytkettävältä etätiedonkeruulaitteilla. Laite lukee vesimittarin lukemat omaan muistiinsa, josta ne siirretään automaattisesti GPRS-yhteyden kautta tiedonkeruupalvelimelle.

    Tietojen päivitys laskutusjärjestelmään

    Etätiedonkeruukonseptiin kuuluva tiedonkeruupalvelin tarjoaa webbipohjaisen rajapinnan vesimittarien lukemiin ja hälytystietoihin. Saman liittymän kautta kulutuslukemat voidaan lukea kaikilta mittareilta eri laskutusjärjestelmiin.

    Sähkönsyöttö aurinkopaneeleilta

    Vesimittareiden etätiedonkeruu voidaan asentaa myös paikkoihin, joissa verkkovirtaa ei ole tarjolla. Tiedonkeruuyksiköiden virransyöttö toteutetaan tällöin aurinkopaneeleilla ja akuilla. Etätiedonkeruulaite seuraa myös aurinkokennojen ja akkujen toimintaa. Analogitulojen avulla järjestelmä hälyttää, jos akun jännite laskee liian alas pimeinä talvikuukausina.

    Laitekotelot ja asennukset Elkomelta

    Elkome toimitti järjestelmän valmiiksi konfiguroituna ja asennettuna asiakkaalle. Tiedonkeruuyksiköitä varten rakennettiin laitekotelo, johon kaikki sähköiset osat asennettiin. Tiedonkeruuyksiköt käytiin asentamassa valmiiksi vesimittarikaivoihin, jotka sijaitsivat ympäri Forssan aluetta.

     

    "Tiedonkeruuyksiköiden virransaanti piti toteuttaa aurinkopaneeleilla, koska kaikkiin paikkoihin ei ollut sähköä saatavana. Järjestelmän luotettavan toiminnan kannalta oli erittäin tärkeää, että myös aurinkopaneelien ja akkujen toimintaa ja kuntoa seurattiin."

    Forssan vesihuoltoliikelaitos

    Elkomen tiimi valmiina auttamaan

    Haluamme perehtyä haasteisiinne ja ymmärtää tarpeenne. Jos tarvitset apua järjestelmien suunnitteluun, valmistukseen tai asennuksiin, ota rohkeasti yhteyttä. Keskustellaan siitä, miten voimme olla teille avuksi.