Yhteydenotto

Haluamme perehtyä haasteisiinne ja ymmärtää tarpeenne. Jos tarvitset apua järjestelmien suunnitteluun, valmistukseen tai asennuksiin, ota rohkeasti yhteyttä. Keskustellaan siitä, miten voimme olla teille avuksi.

Tukipyyntö

Jätä yhteystietosi ja kerro missä voimme auttaa. Asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä.

Huoltotilaus

Täydennä tämä lomake lähettäessäsi laitteita huollettavaksi. Ilmoita yhteystietosi ja huoltoon lähetettävän laitteen tiedot sekä vikakuvaus ja palautusosoite tällä lomakkeella. Huoltotyöstä on aina sovittava ennakkoon asiakaspalvelun kanssa (p. 029 007 4410, asiakaspalvelu@elkome.com). Saat asiakaspalvelusta huoltotyönumeron, lisää se vikakuvaukseen ja myös lähetyksen päälle käsittelyn nopeuttamiseksi. Valitse myös oikea huoltotyötyyppi: huolto/takuu/kalibrointi/arvio.


    Elkome » Tuuliturbiinivaihteiden laadunvarmistus tuotannossa ja huollossa

    Tuuliturbiinivaihteiden laadunvarmistus tuotannossa ja huollossa

    Elkome on toimittanut Moventaksen eri toimipisteisiin tuuliturbiinivaihteiden testausjärjestelmiä sekä tuotanto- että huoltokäyttöön. Järjestelmillä varmistetaan tuotteiden korkea laatu ennen niiden toimitusta loppuasiakkaalle.

    Tuotantokapasiteetin kasvu lisää testaustarvetta

    Moventas on Suomen johtava ja maailmassa kolmanneksi suurin tuuliturbiinivaihteiden valmistaja. Yritys suunnittelee, valmistaa ja markkinoi voimansiirtoratkaisuja ja niihin liittyviä huoltopalveluja energia- ja prosessiteollisuuden tarpeisiin. Elkome on toimittanut Moventaksen eri toimipisteisiin tuulituturbiinivaihteiden testausjärjestelmiä sekä tuotanto- että huoltokäyttöön. Vaihteiston testaus ennen toimitusta asiakkaalle on ensiarvoisen tärkeää korkean laadun varmistamiseksi.

    Värähtely- ja melumittaukset

    Testausjärjestelmän tarkoitus on suorittaa vaihteiston koeajo tietyillä tehotasoilla ja pyörimisnopeuksilla vaihdetyyppikohtaisesti määritellyn koeajo-ohjelman mukaisesti. Tehotasot voidaan ajaa manuaalisesti askel kerrallaan tai ne voidaan suorittaa automaattisesti ennalta laaditun sekvenssitiedoston ohjaamana. Vaihteiden koeajojärjestelmä perustuu säätö- ja kuormamoottoreihin sekä kahteen vastakkain kytkettyyn vaihteistoon. Invertteriohjatulla säätömoottorilla pyöritetään kahta vastakkain kytkettyä vaihteistoa. Erillisen kuormamoottorin avulla säädetään momenttia, joka yhdessä pyörimisnopeuden kanssa määrää halutun tehotason.

    Koeajon aikana suoritetaan värähtely- ja melumittauksia kullakin tehotasolla sekä valvotaan testattavan vaihteen ja järjestelmään kytkettyjen välivaihteiden toimintaa paine- ja lämpötila-anturien avulla. Järjestelmä ohjaa ja valvoo myös voiteluainekoneikkojen toimintaa sekä tallentaa öljyn partikkelipitoisuudet. Jokaiselle tarkkailtavalle suureelle on erilliset hälytys- ja lukitusrajansa. Hälytysrajan ylittyminen aiheuttaa varoituksen ohjelmiston käyttöliittymässä ja lukitusrajan ylitys käynnistää järjestelmän automaattisen alasajon.

    Mittauslaitteet ja testausohjelmistot

    Värähtelymittauksia varten järjestelmään kuuluu signaalinkäsittely- ja värähtelymittauslaitteisto sekä kiihtyvyysanturit, joilla voidaan suorittaa 32 kanavan värähtelymittaukset. Värähtelystä lasketaan tunnuslukuja, joita seurataan koeajon aikana sekä hyödynnetään laadunvarmistuksessa.

    Vaihteelle tehdään myös melun intensiteettimittaukset meluanalysaattorilla. Mittaukset tehdään joko 1/3-oktaavi tai laajakaista FFT-mittauksina halutun painotuksen mukaisesti. Testauksen lopuksi luodaan asiakkaalle toimitettava raportti mittaustuloksista.

     

    "Tuotantokapasiteetin kasvu lisäsi myös testaustarvetta. Investointi tuotetestauksen kehittämiseen oli välttämätöntä tehokkuuden parantamiseksi."

    Moventas Gears Oy

    Elkomen tiimi valmiina auttamaan

    Haluamme perehtyä haasteisiinne ja ymmärtää tarpeenne. Jos tarvitset apua järjestelmien suunnitteluun, valmistukseen tai asennuksiin, ota rohkeasti yhteyttä. Keskustellaan siitä, miten voimme olla teille avuksi.